Нашенец декларирал 4 млн. лв. доход по трудов договор

Парите

25-04-2012, 06:58

Снимка:

АРХИВ

Автор:

в. Новинар

Всичко от Автора

Около 20 българи са обявили доходи от трудови правоотношения в размер на повече от 16 милиона лева.

Българин е декларирал пред Националната агенция по приходите годишен доход от близо 4 милиона лева от трудов договор, станало ясно от данъчната му декларация, пише „Новинар”.

Около 20 нашенци са обявили доходи от трудови правоотношения в размер на повече от 16 милиона лева. Преди година официалните милионери в България бяха над 1000. Те са натрупали по над 500 000 лв. като физически лица. Милионерите са били селектирани от данъчните, за да бъдат включени в списъка на богаташите, които ще бъдат обслужвани от специализирано звено в агенцията.

В офисите на НАП в цялата страна са приети общо 240 000 декларации, като 21 000 от тях са пристигнали по електронен път, а още толкова са изпратени по пощата чрез обратна разписка. До крайния срок на кампанията остава по-малко от седмица. Според данните на приходната агенция 75 на сто от гражданите са предпочели да дадат формулярите си на място. От НАП съветват хората, които така или иначе са посетили офис на агенцията, да се възползват и да вземат своя персонален идентификационен номер, който дава дистанционен достъп до някои услуги на НАП, без да е необходимо закупуването на електронен подпис.