Ръсел Бранд защитава наркозависимите пред Парламента в Лондон

Варна Лайф

29-04-2012, 18:50

Снимка:

wenn.com

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Комикът се появи миналия вторник пред комисията по вътрешни работи на законодателния орган на Англия, който в момента повторно разглежда политиката в областта на наркотиците.

С всички новини около Кати Пери се сетихме да проверим как я кара нейният бивш.

Научихме, че имало един „източник”  близък до всички звезди, от който винаги може да се научи това-онова, източникът не е анонимен и се казва ... Google.

И открихме, че Ръсел Бранд е в Парламента.

Комикът се появи миналия вторник пред комисията по вътрешни работи на законодателния орган на Англия, който в момента повторно разглежда политиката в областта на наркотиците.

"Трябва да има любов и състрадание", каза Бранд пред членовете на Парламента.

Бранд бе жизнен и страстен в черен потник в зала, пълна с костюми. Той описва зависимостта от наркотиците като "здравен въпрос" и настоява, че трябва да бъде третирана като такава, а не като криминално и престъпно деяние преследвано от закона.

Позовавайки се на подобни проучвания в страни като Португалия, Бранд, който преди това е страдал от хероинова зависимост, каза, че декриминализирането на наркотиците в действителност може да помогне в някои аспекти.

Но преди да започнете да планирате следващата си пролетна ваканция в Англия, трябва да знаете, че няма изгледи скоро Лондон да се превърне в следващия Амстердам. Дори Бранд се противопоставя на идеята за "свободно разпространение на трева за всички".

Като бивш потребител, англичанинът не се чувства квалифициран да предяви иск дали наркотиците трябва да бъдат напълно легални или не. Той обаче чувства, че е по-важно, пристрастяването да се третира като социален проблем.

Според Бранд ресурсите, които в момента се отделят за полицията и борбата с наркотици, може да се окажат по-полезни, ако се насочат към образованието и лечението.

"За наркоманите правният статут (на наркотиците) е без значение", каза той пред Парламента, говорейки от опита си с 12 ареста. "В най-добрия случай това е неудобство."

Комисия по вътрешните въпросите ще продължи да разглежда искове от двете страни, свързани със законодателството, отнасящо се до наркотиците, като част от цялостно проучване.

За сега действащото законодателство остава. Скрийте си хашиша, деца.