Модната „милиция” влезе в местния парламент-2

Варна Лайф

01-05-2012, 12:59

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

В поредица от няколко материала Елза Варна Лайф Парини прави „моден” обзор на представителите ни в местния парламент.

Привет отново, липсвах ли ви? Не се сещате коя съм?

Даммм, може би не ви се иска да си припомняте, но ще ви подсетя, аз съм „модната милиционерка”. Да, да същата дето преди 2-3 седмици... така и така.

Ще питате, ама защо милиционерка бе, моето момиче? Ами какво да ви кажа, милиционерка защото „полицайка” ми звучи много „милиционерско” и малко заплашително, а аз не искам да ви плаша, опазил ме Бог.

Та, докъде бях стигнала... а да, главоболието от лъскавите костюми и пионерски връзки по китките... излекувах го вече, няма проблем.

През последните седмици получих много похвали, в нечии очи видях благодарност, в други - упрек, но какво да се прави, “C’est la vie”.

Хайде стига приказки, че работа ни чака. По същество:

Дамите развяват чантите си с гордост, всяка уважаваща себе си жена има поне една чанта от естествена кожа, някои носят подобни аксесоари от кожите на посестримите си (сиреч змийски), а други от близки роднини на съпрузите си (демек крокодилски), обаче жените и техните чанти не са ми толкова интересни в момента, повече ми се ще да надникна какво ли има в торбичката на Станиславчо (Снимка: 001)
Дали това спретнато момче от „Атака“, което без малко да остане най-младия общински съветник, има влажни кърпички в някое от джобчетата на елегантната си чантичка? А, огледалце?
Какво ли слага още вътре?
Със стерилния си и спретнат вид ме навежда на мисълта, че си носи гел за дезинфекция на ръцете. Може би и гребенче?!
Със сигурност има и парфюмче, нещо по-меко, да не се набива на очи респективно на „нос”. Може би с елегантен мирис на сапун зелена ябълка, хм едва ли, люляк по ще му отива.
Дали някоя грижовна ръка му слага вкусен сандвич сутрин, за да се подкрепя в паузите?
Кой да ни каже, кооой?
Ама и аз със моето подсъзнание, може пък да носи само един лаптоп.
Но две мнения по въпроса няма, стилна е чантичката...каквото и да има вътре.

Марио Шиваров - ще кажа само две думи: шарено пуловерче. (Снимка: 002) И сега повече думи.
Защо бе, драги ми господине? Толкова ли нямаше едноцветно? А най-добре щеше да е намериш някой костюм, ама само да не е лъскав, че те пращам и теб в космоса в едно с другите пришълци от съвета.

Като цяло дамите-съветнички се стараят повече, но някои сякаш ми правят напук, ей така нарочно, само и само да ме боли главата. Да, ама аз съм милиционерка (макар и модна) и мога да ги арестувам.

Ето сега какво е това, рокля? Комбинезон? Подплата от рокля? Никога няма да разберем истината. Тя (истината) е дълбоко омотана в тези дантелки, и едва едва намира сили да си поеме дъх през дупчиците. (Снимка: 003) Да не говорим че спокойно може да надничаш през цепката на падналото ръкавче. (Снимка: 004)
Ама спокойно това е само малкото зло, идва още.

Ах, ах, и вие го забелязахте, нали.

Този черен мрежест чорапогащник ме задушава сякаш е стегнат около гърлото ми, но и дори така да е, пак няма да ми запуши устата. (Снимка: 005) Как да го обясня на бъдещите поколения това? Светла рокля и черен мрежест чорапогащник? Ужасно непростимо. Мога да приема само едно обяснение. Прибрала се е сутринта от тежка нощ, сменила е роклята, но е забравила за чорапчето, ех къде си „Пипилота Виктоария дългото чорапче” да ме избавиш от наказанието ми...

Огнени коси, електриково горнище и впита в изкусително тяло пола, не звучи като описание на общински съветник, нали. Обаче е. (Снимка: 006) Супер фигура, перфектен крак, ама малко да удължим полата, а? Все пак сме на сесия, нека не разсейваме излишно и без това разконцентрираните колеги от мъжки пол.

Това са само 2 от трите дами на последния ред в зала „Пленарна“ по време на сесиите на Общинския съвет, които подобно на Шер, Сюзан Сарандън и Мишел Пфайфър във „Вещиците от Истуик“ развяват съответно руса, кестенява и червенокоса грива винаги в комплект. (Снимка: 007) Като се замисля май и чувството за хумор на техния ментор Веселин Марешки е точно толкова екстравагантно и стряскащо като това на героя на Джак Никалсън. Но да видим какво ще стане в продължението на следващите избори. Каквито и да са те.

Дължината в тоалетите на оперната прима-диркторка-политичка (Снимка: 008) също би могла да бъде дебатирана. Или поне да не беше така грозно натрапвана на очи с тази, лишена от елегантност поза. За къдричките по реверите и материята на „костумчето“ съм безмълвна. Конфекцията не бива да бъде прощавана дори на красивите жени с перфектни мерки. Особено на тях.

Г-жа Юлияна от ГЕРБ: не всички дами могат да бъдат с идеална фигура, а и кому е нужен свят от анорекцички. Но когато сме извън нормите е добре да се замислим какво обличаме. (Снимка: 009)

В  такива случаи светлите или лъскави модни решения са изключени. Най-добре се прикриват недостатъци с по-тъмни тонове, и нито прилепнали, нито развяващи се широки дрехи.

Тук най-важна е златната среда. Знам, трудно е, но не е невъзможно, просто малко повече вглеждане и съвет от истински приятел ще помогнат.

При колежката й д-р Лидия (Снимка: 010) важат абсолютно същите ми съвети, но трябва да добавя, че вертикалното райе само подчертава големия размер. С риска да стана банална: подобна фигура ще понесе хоризонталните райета много по-добре защото те издължават картинката като цяло.

Но, никакви райета няма да оправят фризурата, само добър магьосник с остра филажна ножица може да озапти тези буйни къдрици. А това е по-належащо от обръщането посоката на ивиците по ансамбълчето.

Добре, добре, спирам... И вас ли ви заболя главата? Аз вече свикнах, нали това ми е работата, пък и обещаха да ми плащат „вредни”.

А ако ми обещаят „извънредни” ще има още модни хроники, от злата „модна милиционерка”.

За финал и за да не кажете, че виждам само грозното у хората – един пример без забележки: Анелия Клисарова от БСП – фигура, прическа, тоалет, подбран според възрастта, часа и повода. Търсих, рових, не намерих кадър, на който да реагира естетския ми дрегер. Ясно кой трябва да оглави извънредната, но спешно належаща комисия по Естетизация и светско ограмотяване на общинските съветници.

Това е всичко за днес приятели, покажете го и на други, не стискайте, съветите ми са за всички, това са прости примери от действителността.