Варна - лятна парти столица

Варна Лайф

03-05-2012, 21:14

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Какво ще се случва това лято по плажните заведения на Варна, кои са новите клубове до морето, променило ли се е нещо? Отговорите на всички ваши въпроси са тук.

Трескава подготовка за летния сезон кипи около плажните заведения във Варна.

Въпреки пораженията, нанесени от тежката зима по плажа, някои заведения вече работят, други усилено се подготвят за отваряне. Надяваме се, че и вие сте минали в режим “stand by”.

Съвсем скоро центърът на нощния живот ще се измести по плажната алея, както всеки сезон, и всички, и варненци, и гости, ще имат шанс да се черпят и танцуват на воля.

Освен това клубовете по плажа ще дадат нови възможности за летни флиртове, еднократни връзки или пък разбиване на семейства.

Тийнейджърите ще могат да забиват гаджета, гларусите ще се увъртат около разгонени „тьотки” в напреднала възраст, а дисководещите ще трупат бакшиши.

А, и да не забравя, данъчните ще си правят проверките на воля.

Най-издръжливите пък, ще посрещат изгрева на плажа, а на другия ден всички с махмурлук ще „реанимираме” по шезлонгите или направо върху пясъка.

Преди това, обаче предстои затваряне на зимните заведения.

Първи закриват зимния сезон още тази събота „Екстраваганца” и „Версай”. Кризата и липсата на клиентела пък затвориха вратите на клуб „Верту” още по-рано тази година.

Средището на поп-фолк маниаци и начинаещи „златотърсачки” - „Плаза” няма летен аналог и ще работи до последно, което ще рече докато се изпразни. Това се очаква да се случи в началото на месец Юни.

„Час пик” в зимния си вариант ще работи до 19-ти / 20-ти Май, след което от 1-ви Юни на плажа ще надуе тонколони лятната му версия.

Плажната „Екстраваганца” отваря на 15-ти Май вторник с фолк певицата Анелия. Още на следващата вечер по традиция заведението ще бъде домакин на студентския конкурс Мис и Мистър ТУ – Варна.

Програмния седмичен формат на най-голямата дискотека в непосредствена близост до морето остава същия, а огромен екип от мастити Ди - Джеи ще се грижи за качеството на музикалния звук предлаган на купонясващите.

Няколко дни по-късно ще посреща туристи и братчето на „Екстраваганца” – Клуб „Ароганс” в хотел „Астера” на Златни Пясъци.

На 7-ми Май понеделник тръгва и плажния бар на DJ Дамян – „Дебют”, но през първите седмици заведението ще работи само през деня. Преминаването към денонощно работно време се очаква около 20-ти Май.

Гостите на крайбрежното заведение, което тръгна като пиано бар с музиканти обаче трябва да знаят, че вече няма да слушат музика на живо там, за това пък сексапилния DJ Валди ще раздава поздрави от пулта цяло лято.

От авторите на „Версай” и „Верту” се очаква ново нощно заведение на плажа чието име все още се пази в тайна. То ще изникне на мястото на лятната „Тра-ла-ла”. Откриването се очертава около 10-ти Юни.

Както вече знаете култовото „Кубо” се мести на ново място, кое е то още не ясно. 
На негово място ще има друг коренно различен бар.

Интересна новост в нощният живот на плажа ще бъде завръщането във Варна на ретро клуб „Ликьор”. Точната му позиция ще бъде на мястото на Бар „ЗаЗа”.

Храмът на ретро и диско музиката за първи път „слиза” на плажа, но със сигурност клиентела няма да му липсва.

Мили приятели, преди да се срещнем в някое от изброените летни заведения искам да ви дам няколко бързи стайлинг съвета.

Въпреки, че клубовете са на плажа в много от тях има дрес код, така, че не се замисляйте да се облечете подходящо.

Плажните ви одежди не влизат в категорията „подходящи”. Джапанки и чехли най-малкото са опасни за целоста на вашите долни крайници в препълнените заведения, а ако задълбая по-навътре в темата, ще се размирише...

Личната хигиена е задължителна, не всички хора страдат от синузит.

За финал, ако се стигне до секс с непознат, дори и на плажа, задължително ползвайте презерватив.

И сменете бушоните, за да не изгорят в разгара на сезона.

С толкова много нощни заведения на малката ни плажна ивичка, Варна със сигурност ще бъде столицата на купона и това лято.