5 май : Яйца на очи с картофи и спанак

Архив Варна

04-05-2012, 16:18

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Днес и в храната, и в поведението трябва да спазвате пост и въздържание. Това е най-добрият ден за прочистване на организма.

Луната в Скорпион пробужда водната стихия, която балансира, изчиства и охлажда тялото.

Необходимо е да се приемат повече течности, но само в случай че имате добър метаболизъм - отделителните процеси могат да протичат затруднено. Най-важното условие за здравословно хранене, обаче, е храната да се приготвя и консумира в добро настроение. Хората стават чувствителни към емоциите, а негативизмът много бързо може да бъде предаден чрез храната и да стане огнище на психосоматика.
През този период продукти като пиперките, листните зеленчуци и пълнозърнестия хляб балансират организма. Подходящи са подправки с остър вкус и сгряващо въздействие. Въздържайте се от употреба на тлъсти и мазни храни.

Менюто обаче трябва да съдържа достатъчно протеини, които могат да се набавят от морски продукти, яйца, кисело мляко, орехи и бобови растения, както и от постно месо и дивеч. Когато Луната преминава през този знак организмът има нужда от калиев фосфат и го усвоява най-пълноценно. Храните, богати на този елемент са лук, аспержи, зеле, чесън, горчица, репички, вишни, синя слива. Желателно е да се избягва храненето във вечерните часове.

14 лунен ден. Днес и в храната, и в поведението трябва да спазвате пост и въздържание. Това е най-добрият ден за прочистване на организма. Веществата и течностите започват своето движение отвътре-навън, стимулирайки разширяващите процеси. Необходимо е с менюто и двигателния режим да им съдействаме, за да не възникнат блокажи в организма. Ако не сте успели да стартирате спазването на здравословен хранителен режим в началото на лунния месец, то сега получавате втори шанс за това. Резултатът ще бъде гарантиран. Всяка течност носи замърсяване, така че ориентирайте се към сухи и твърди храни.

Яйца на очи с картофи и спанак

Продукти

5 яйца
5 картофа
250 г спанак
1 връзка пресен лук
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
2 скилидки пресован чесън
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
100 г сирене
50 г кашкавал

Приготвяне

Напълнете 3/4 малка тенджерка с вода. Сложете 2 ч.л.сол и 1 с.л.оцет. Счупете по отделно яйцата в малка чашка. Щом водата кипне с бъркалка разбъркайте водата за да се получи малък водовъртеж. Сипете яйцето в средата. Щом водата отново заври,дръпнете от огъня,покрийте с капак и извадете яйцето след 3 минути. По същият начин пригответе и останалите яйца. Можете предварително да си приготвите яйцата и да ги съхранявате в хладилника в купа със студена вода.
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Изцедете водата и ги намачкайте с вилица на едро.

Нарежете лука и го задушете в маслото. Прибавете спанака, нарязан на едри парчета и накълцаните зелени подправки. Накрая сложете чесъна и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.

Смесете спанака и картофите. Нарежете сиренето на кубчета и ги добавете към сместа. Сипете я в тавичка,с лъжица направете малки вдлъбнатини и сложете в тях яйцата.Поръсете с настърган кашкавал и запечете ястието за няколко минути под грил.

Добър апетит!