Кабинетът се изнася за седмица

Мисия Варна

14-05-2012, 08:21

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

На 17 и 18 май министрите ще се съберат в резиденцията "Евксиноград" край Варна.

Правителството се изнася за седмица извън София, съобщава „Стандат”. Във вторник кабинетът ще проведе поредното изнесено заседание в Плевен, а на 17 и 18 май министрите ще се съберат в резиденцията "Евксиноград" край Варна. В това време премиерът ще издава заповеди в движение.

Пълен ремонт на местния общински стадион ще се опита да издейства кметът на Плевен проф. Димитър Стойков от предстоящото изнесено заседание на кабинета. В седмия по големина град не е имало масирано посещение на ръководен държавен екип от 1984 г., подчерта кметът. Посещението на министрите съвпада с празника на града, а отсега се вижда, че най-ухажван ще е финансовият министър Симен Дянков. Премиерът Борисов и останалите гости ще открият нова велоалея от центъра на града до парка "Кайлъка".

Във Варна министрите ще заседават заедно с колегите си от Катар и Турция. На нея ще бъдат обсъдени инвестиции за над 100 млн. евро. На 2 май у нас пристигна 18-членна делегация начело с катарския външния министър Халед ал Атия, която да подготви старта на общите проекти. Един от тях е построяването на магистрала от Свиленград до Русе. С Турция ще бъде подписано споразумение за общо кинопроизводство. Отново тема на разговорите ще бъдат газовата връзка между двете страни и развитие на морския транспорт.