Близък на пострадал от катастрофа се жалва от хорската немарливост

Мисия Варна

14-05-2012, 12:58

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнУтре

Всичко от Автора

"Никой не се е сетил да сигнализира за потенциалната опасност, а на по-малко от километър преди това е имало кола на КАТ, която при сигнал би реагирала мигновено, обезопасявайки мястото”, смята братът на потърпевшия

Братът на пострадалия миналата седмица моторист по пътя за Златни пясъци,

се оплака пред ВарнаУтре.бг от хорската немарливост. Според роднината, 22 годишния потърпевш от Варна, който в петък около 13:40 часа, карайки скутера си в посока Варна - Евксиноград, малко след светофара на изхода на града, губи управление на мотора и пада заради разлято по пътното платно старо олио.

По време на инцидента е имало очевидци, които веднага спират и оказват помощ. По думите им, мотористът е карал с нормална скорост. След произшествието идва линейка и КАТ. Момчето е откарано в шокова зала и след няколкочасови прегледи е изписан. За щастие се е разминал само с охлузвания и натъртвания.

"Искам да отбележа, че наличието на каска е довело до липсата на фатални резултати. Мотора е в доста лошо състояние”, разказа още братът на катастрофиралия.

"Възмутително е, че поради пълната безотговорност и немарливост на някой, друг търпи сериозни физически и финансови вреди” смята още роднината на мотоциклетиста. "Добре е да се провери, дали има регистрирано обаждане на номер 112, от някой съвестен гражданин, защото аз лично съм сигурен за себе си, че от стотиците минаващи преди инцидента автомобили, никой не се е сетил да сигнализира за потенциалната опасност, а на по-малко от километър преди това е имало кола на КАТ, която при сигнал би реагирала мигновено, обезопасявайки мястото”, категоричен братът на катастрофиралия младеж.