Почина кралицата на диското Дона Съмър

Варна Лайф

17-05-2012, 21:55

Снимка:

wenn.com

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Дона Съмър, кралицата на диското, отговорна за хитове като "Last Dance" "Bad girls" и "She Works Hard for the Money", е починалa днес в дома си във Флорида. след като се бори с тежката болест рак от известно време.

Дона Съмър, кралицата на диското, отговорна за хитове като "Last Dance", "Bad girls" и "She Works Hard for the Money", е починалa днес в дома си във Флорида, след като се бори с тежката болест рак от известно време.

Певицата почина на 63-годишна възраст и остави опечалени съпруга си, певеца Брус Судано, три дъщери и четири внуци.  В официалното съобщение на семейството се казва: "Рано тази сутрин, загубихме Дона Съмър Судано, жена с много таланти, от които най-голям бе нейната вяра. В скръбта си почитаме паметта й, и отбелязваме нейния необикновен живот и музикалното наследство оставено ни от нея. Думите наистина не могат да опишат колко много ценим молитвите и любовта към нашето семейство в този тежък момент. "

Съмър е носителка на пет награди Грами, шест американски музикални награди, и има три мулти - платинени албума. Тя става известна с необикновената за времето си смесица между нюйоркската диско вълна и европейската клубна музика.

Често наричаната Кралицата на диското е родена в Бостън на 31 декември 1948 г. в семейство със седем деца. Започва да се занимава в музика още като дете, въпреки неодобрението на родителите й и подигравките на съучениците й, заради което напуска училище и се отдава изцяло на пеенето.

Първите й професионални изяви започват с групи от психеделичната рок вълната, а като соло изпълнител се развива в по-поп насока. Дебютира с албума Lady of The Night през 1974 г., а последното й дългосвирещо издание Crayons излиза през 2008 г.

Нейното сътрудничество с продуцента Джорджо Мородър през 70-те години проправи път за денс музиката. Изкуство й е причина музикант като Дейвид Бауи, да излезе на сцената. С творчеството си тя оказва трайно въздействие върху електронната музика в следващите десетилетия.

Много музикални величия вече започнаха да изказват съболезнованията си в социалните мрежи.