Черноморската регата BMW ще започне от Варна на 24 май

Мисия Варна

18-05-2012, 14:04

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

От 24-ти до 27-ми Май ще се проведе петото издание на Черноморската регата BMW между Румъбия и България. Любителите на видео игрите пък ще могат да се състезават във виртуална черноморска регата паралелно с истинското състезание.

BMW Black Sea International Regatta,

единственото офшорно състезание по ветроходство между двете черноморски страни - Румъния и България, ще започне тази година от Варна и ще завърши в Мангалия, Румъния разказаха специално за ВарнаУтре.бг от LZ Yachting.

Регатата се организира от Яхт Клуб Румъния и LZ Yachting България, с подкрепата на общините Варна и Мангалия.

От първото издание през 2008 г. до сега са се състезавали отбори от България, Румъния, Украйна, Италия, Великобритания и Турция за да спечелят престижната награда - Тhe Black Sea International award.

Международният комитет на състезанието ще бъде съставен от членове от Румъния, България и Гърция. CEO на състезанието ще бъде Янис Клейдонис, главен изпълнителен директор на Офшорен Яхт Клуб Родос.

Регатата ще стартира с крайбрежни състезания във Варна през първия ден – 24 Май, на 25 Май е състезанието за купата на Гранд Мол Варна.

На 26 Май ще бъде старта на крайбрежното надбягване Варна - Мангалия.

После на 27 май, ще се състоят крайбрежни състезания в Мангалия, последвани от церемонията по връчване на наградата и парти за закриване на регатата.

Победителите в трите категории на конкурса, IRC състезателни, IRC круиз 1, IRC море 2 ще получат часовник M Chronograph от специалната колекция на BMW.

Любителите на видео игрите ще имат възможност седейки удобно на сухия си диван в къщи да се включат в състезанието и спечелят.

Премиера за това издание ще бъде първата виртуална черноморска регата, (www.bsosa.com), която ще започне в същото време с истинско състезание Варна - Мангалия в морето. Победителя ще получи специални награди от спонсора BMW.

Веднага след края на петото издание на Международната регата BMW Черно море, е финала на международната Купата на BMW в Истанбул. Участие ще вземат осем страни, за първи път ще се включат и две черноморски страни – Румъния и Турция.

Същевременно с регата, за всички любители и ценители на морски изживявания ще се проведе 7-мото Яхтено изложение в град Варна.

Събитията съвпадат и с откриването на празника на морето.