Руските бабушки и близнаците от Ирландия отиват на финала на Евровизия

Варна Лайф

23-05-2012, 00:52

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Десетте финалисти избрани до момента са Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Албания, Дания, Кипър и Гърция. Нестандартните Бурановски бабки от Русия бяха обявени предпоследни. Ирландските близнаци Джедуард пък получиха последния златен билет, който ги отвежда до финала

Завърши първата полуфинална вечер на конкурса за песен на Евровизия в Баку.

В първата конкурсна вечер участваха 18 държави, нашата представителка Софи Маринова ще пее във втората полуфинална вечер на 24-ти Май, четвъртък.

Десетте финалисти избрани до момента са Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Албания, Дания, Кипър и Гърция. Нестандартните Бурановски бабки от Русия бяха обявени предпоследни. Ирландските близнаци Джедуард пък получиха последния златен билет, който ги отвежда до финала.

Само държавите участнички имат право да гласуват, за това българските теле маниаци, нямаха шанс за глас в първата нощ. Те ще могат да гласуват на 24 Май, но не могат да подкрепят Софи Маринова, а само нейните конкуренти.

Освен десетте, които станаха ясни сега, има още няколко държави сигурни финалисти.
Те не се състезават на полуфинал, а отиват директно на финал. Това са държавата домакин в случая Азербайджан, Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания.

Именно представителката на Италия, Нина Дзили се спряга от журналистите за потенциален победител в Баку. Нейната песен L'Amore È Femmina (Out Of Love) е с изразено ретро звучене в стил 60-те години на миналия век и определено може да се нарече музикален шедьовър. Дълбокия глас на Нина и артистичния й темперамент са друг голям плюс, който я тласка към върха на състезанието.

Междувременно конкурсът минава при изключително засилени мерки за сигурност. Изпълнителите се охраняват навсякъде, дори и през свободното си време и когато излизат да разгледат столицата Баку.

Настроението в лагера на Софи Маринова е добро, екипът се стреми с всички сили да вдъхне кураж на ромската певица и да я развеселява. Българската песен има големи шансове да стигне до финал смятат дългогодишните наблюдатели на конкурса.

Разчита се основно на гласовете на българите живеещи в Европа и на турците, които са вдъхновени от песента на Софи, тъй като тяхната песен е на английски език, а Софи е включила турски изрази в своята.