Мародери налазиха Пернишко след труса

Новините

27-05-2012, 08:48

Снимка:

Архив

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

На фона на затихващите трусове се засилват споровете между жителите кой има по-сериозни щети в дома си

Точно четири дни след мощния трус 5,8 по Рихтер апашите започнаха да тарашат оставените без надзор от стопаните си и опасни за живота на хората сгради, пише "Стандарт".


Сред първите жертви на бандите са семейство Николови от село Дивотино. Веднага след земетресението те избягали за няколко дни в Пловдив. Връщайки се в луксозната си къща, те я заварили опразнена откъм скъпи вещи. Липсват телевизори, компютри и почти всякакъв вид оборудване, което може да бъде пробутано с добра печалба на черния пазар.

Съседите на пострадалото семейство пък не се успокояват ни най-малко от съобщенията, че слабите земетресения през последните дни са със затихващи функции и нови 5,8 по скалата на Рихтер няма да има. "Стените са поддали. Покривът също. Не 5,8, а и 4 по Рихтер да стане, всичко ще падне", притеснява се Румяна Николова.

Хората се опитваха да превърнат фургоните в дом за живеене, за да прекарат там спокойна нощ. На фона на затихващите трусове се засилват споровете между жителите на пострадалите села кой има по-сериозни щети в дома си и къде наистина е бил епицентърът във вторник сутринта - в Дивотино, Рударци или Мещица... Странна битка, която едва ли скоро ще престане.