6 кила стотинки за винетка

Мисия Варна

04-06-2012, 18:30

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Варненец плати с жълти стотинки годишната винетка за автомобила си в знак протест срещу лошото състояние на пътищата

Варненец плати с жълти стотинки годишната винетка

за автомобила си в знак протест срещу лошото състояние на пътищата, предаде БНТ.

Теглото на монетите от 1, 2 и 5 стотинки е 6 килограма и 300 грама. Три служителки на Централната поща  броиха половин час таксата.

28-годишният варненец Михаил Михайлов събрал парите за 2 години. Споделя, че за всяка дупка по пътищата  пускал по стотинка. На нетрадиционната форма на протест се решил, след като неведнъж трябвало да ремонтира колата си, потрошена по лошите пътища. Според него те са най-лоши във Варна и региона.

„Един от най-фрапиращите случаи беше с гума, която си купих, зимна гума. На 2 дни влязох в дупка, толкова остра дупка, че гумата се скъса. Това ми струваше около 70 лв.” Разказва Михаил пред екипа на БНТ и продължава.

„Заради лошите пътища съм дал толкова пари за ремонти, че можеше да си купя нова кола. Просто е много зле положението, особено във Варненския регион. След като закупя винетката, почвам да събирам за данъка на моята кола. Понеже във Варна пътищата са най-зле от цяла България.”

Недоволният варненец се извини на служителките в пощата, които нямат вина за дупките по пътищата, но сподели, че само така протестът му може да бъде видян.