Топ 6 на най-вредните звездни диети

Новините

06-06-2012, 07:19

Снимка:

АРХИВ

Автор:

в. Новинар

Всичко от Автора

Най-новото изследване на американската асоциация Sense About Science, която публикува рейтинг на най-опасните звездни рецепти за отслабване

За популярните лица на Холивуд, които са слаби, красиви и известни, но дали обаче са здрави и с цената на какво постигат перфектните си тела, разказва „Новинар” в своя публикация днес.

Разкритието е от най-новото изследване на американската асоциация Sense About Science, която публикува рейтинг на най-опасните звездни рецепти за отслабване.

Виктория Бекъм е сред най-недолюбваните от диетолозите популярни личности. Лекарите смятат, че английската футболна съпруга дава ужасно лош пример на почитателките си и е докарала десетки свои последователки до анорексия. За да се сдобие със заветния „нулев" размер, Пош Спайс спазва чаена диета. Сред най-запалените последователки на чаената диета на Виктория е Кейти Холмс.

Половинката на Том Круз била толкова вманиачена по режима, че се допитала до Бекъм за съвети за отслабването си, които Пош с удоволствие й споделила.
Наскоро Том Круз се включи в масовата рекламна кампания на известна холивудска детоксикираща диета. Според лекарите обаче тя не е нищо друго освен маркетингов ход. Известна като любимата система за вталяване на Бионсе, кленовата диета има хиляди последователки по света. Този хранителен режим обаче е доста вреден за организма и не бива да се спазва повече от три дни, алармират лекарите.

Три чаши от този сироп плюс щипка черен пипер и парченце лимон - това е тайната за идеална фигура на Анджелина Джоли. Тя изкарва така по няколко месеца.

Именно това е и причината Брад Пит да се притеснява за здравето на любимата си, която след изтощителните диети, на които се подлага, страда от начален стадий на анорексия, обясняват медиците.

Актрисата Рене Зелеуегър много години се лекува от анорексия в специализирани клиники. Тя се съсипва с изтощителна и много опасна диета и е изключила от менюто си маслото, месото, рибата, яйцата, кофеина, солта, захарта и даже някои плодове и зеленчуци и употребява много хранителни добавки и вещества, изгарящи мазнините.

Нестандартна, но пък съобразена с начина ми на живот, така описва диетата си Ел Макферсън. За да поддържа идеалната си фигура, тя кара дни наред само на цигари и кафе. Звездата твърди, че е по-добре да умреш от рак на белите дробове, отколкото да надебелееш. Според американски диетолози сред най-опасните диети, спазвани от известните личности, е режимът IV. Системата е изобретение на Линда Еванджелиста. Легендата на подиума още преди години заяви, че 400 калории на ден е нормата, помагаща да бъдеш стройна. Специалистите обаче обясняват, че това е дневната дажба за петгодишно дете, а спазването на диетата води до нездравословни изменения на дробовете и сърцето.