БГ учени направиха салам против рак

Новините

09-06-2012, 07:12

Снимка:

АРХИВ

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Естественият антиоксидант ликопен, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. 

”Монитор” съобщава за колбаси с ликопен, които са направили учени от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Естественият антиоксидант, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. Разработката има за цел също така производителите да не влагат в саламите вредни оцветители и да преминат към естествения червен и здравословен пигмент. Това съобщи вчера зам.-ректорът по научната дейност на УХТ доц. Панталей Денев по време на Международния икономически форум в Пловдив.