Лъскат името на БСП във фейсбук

Новините

09-06-2012, 07:12

Снимка:

Sofia Photo Agency

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Анна Янева е поръчала експертен анализ на състоянието на БСП в интернет и фейсбук

БСП ще си лъска имиджа във Фейсбук, съобщава „Стандарт”, като за целта ще бъде създадена Специална комисия "Социални мрежи".

Идеята е на шефката на столичните социалисти Анна Янева, но се очаква подобно звено в национален мащаб да лъска имиджа на цялата партия. Огнената лейди, както я наричат съпартийците й, е поръчала и експертен анализ на състоянието на организацията в интернет. С идеята за новата комисия социалисти коментираха, че Янева почти сигурно си е уредила място в новото политбюро.

Днес лидерът на БСП Сергей Станишев ще предложи на Националния съвет на партията състава му, в който се очаква да има трима замове и един главен секретар. Самият Станишев вметна лаконично, че няма да променя бройката на членовете на Изпълнителното бюро, но за структурата и състава не каза и дума. Съпартийците му очакват имената на бъдещите заместници да бъдат сложени на златарска везна. Ювелирната преценка за разпределянето на ресорите и отговорностите на "Позитано" 20 е от изключителна важност. Това ще значи, че някой от заместниците му ще стане пръв сред равни. За този сценарий се спряга името на бившия енергиен министър Румен Овчаров. Очаква се съвсем близо до себе си Сергей да сложи и Ангел Найденов, Антон Кутев, Михаил Миков, Янаки Стоилов. Плътно до лидера ще са Евгений Узунов, Димитър Дъбов и евродепутатът Кристиян Вигенин. От Брюксел до София по-често ще лети и Илияна Йотова, която по неофициалните коментари също ще влезе в новото Изпълнително бюро, както и Дора Янкова, доскорошната кметица на Смолян.