15 юни: Зеленчукова яхния за Екадаши

Архив Варна

14-06-2012, 15:57

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне отчистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.

Луна в Телец - активни са процесите на растежа, възпроизводство и регенерация на тъканите.

Гладуването може да стане причина за отслабване на организма и за заболявания.
Полезни са храни, които съдържат натриев сулфат - тиквата, картофите, морковите, лукът, цветното зеле, ряпата, цвеклото, спанакът, крушите, ябълките и зърнените храни. Подходящи за консумация са морски продукти, телешко и говеждо месо. Знакът Телец контролира функциите на щитовидната жлеза. Морските продукти съдържат йод, който е необходим за правилното и функциониране.
26 лунен ден. Днес менюто ви трябва да бъде изцяло вегетарианско. Не се препоръчва консумирането на месо, риба и морски продукти, яйца и гъби. Придържайте се към простотата в менюто, избягвайте сложно съставни ястия. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми. Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне отчистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.

Днес хем не бива да гладуваме, хем следва да спазваме пост и въздържание. Слава Богу насред лятното зеленчуково изобилие това въобще няма да бъде трудно.Зеленчуковата яхнийка е вкусна и питателна, а разнообразието от продукти сега позволява след като не можем да си опуснем апетита, да си разгърнем въображението. Можем да комбинираме всякакви зеленчуци, но ето едно конкретно предложение за

Зеленчукова яхния

Продукти

3 пиперки
3 домата
десетина картофа
1малък патладжан
1 глава кромид лук
шепа зелен грах
1 морков
2/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка червен пипер
магданоз и сол на вкус

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно,задушава се в сгорещеното олио и към него се добавят почистените и нарязъни на дребно зеленчуци.Задушаваме известно време дока изври водата от тях. Добавя се червения пипер и накрая доматите нарязани на ситно.Задушаваме още малко и прибавяме малко топла вода. Варим на тих огън, докато яхнията остане с малко сос. Когато картофите омекнат посоляваме и поръсваме с магданоз.
Яхнията става много вкусна, а преяждането с нея не носи опасности за здравето и теглото.

Добър апетит!