Избрани Новини
15 юни: Зеленчукова яхния за Екадаши
Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне отчистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.
Луна в Телец - активни са процесите на растежа, възпроизводство и регенерация на тъканите.
Гладуването може да стане причина за отслабване на организма и за заболявания.
Полезни са храни, които съдържат натриев сулфат - тиквата, картофите, морковите, лукът, цветното зеле, ряпата, цвеклото, спанакът, крушите, ябълките и зърнените храни. Подходящи за консумация са морски продукти, телешко и говеждо месо. Знакът Телец контролира функциите на щитовидната жлеза. Морските продукти съдържат йод, който е необходим за правилното и функциониране.
26 лунен ден. Днес менюто ви трябва да бъде изцяло вегетарианско. Не се препоръчва консумирането на месо, риба и морски продукти, яйца и гъби. Придържайте се към простотата в менюто, избягвайте сложно съставни ястия. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми. Днес е вторият Екадаши в месеца - пречистващо гладуване ще подпомогне отчистителните процеси и ще подготви тялото и духа ви за ефективен взаимообмен с енергетиката на скорошното Новолуние.
Днес хем не бива да гладуваме, хем следва да спазваме пост и въздържание. Слава Богу насред лятното зеленчуково изобилие това въобще няма да бъде трудно.Зеленчуковата яхнийка е вкусна и питателна, а разнообразието от продукти сега позволява след като не можем да си опуснем апетита, да си разгърнем въображението. Можем да комбинираме всякакви зеленчуци, но ето едно конкретно предложение за
Продукти
3 пиперки
3 домата
десетина картофа
1малък патладжан
1 глава кромид лук
шепа зелен грах
1 морков
2/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка червен пипер
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне
Лукът се почиства и нарязва на ситно,задушава се в сгорещеното олио и към него се добавят почистените и нарязъни на дребно зеленчуци.Задушаваме известно време дока изври водата от тях. Добавя се червения пипер и накрая доматите нарязани на ситно.Задушаваме още малко и прибавяме малко топла вода. Варим на тих огън, докато яхнията остане с малко сос. Когато картофите омекнат посоляваме и поръсваме с магданоз.
Яхнията става много вкусна, а преяждането с нея не носи опасности за здравето и теглото.