Евгени Минчев и Китаеца изнервиха Азис

Варна Лайф

16-06-2012, 06:01

Снимка:

СофияУтре.бг

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Бдителното ми око надуши неловката ситуяция доста преди останалите светски хроникьори на събитието да се "светнат" на къде вървят нещата, ето подробностите:

Oткриването на шикозния столичен ресторант „Сидония”, забърка не само вкусни деликатеси, но и солидна светска интрига.

А където има интрига там съм и аз, не че аз ги забърквам, просто ги надушвам, съдба.

Луксозното заведение, което носи името на собственичката и топ готвач на републиката Сидония, отвори врати за най-големите кулинарни ценители. Притежателите на най- капризните небца вече си имат своето място, да им е честито.

Просторната градина на Сидония едва успя да побере всички гости. Обяснявам си наплива с многобройната клиентела, която вълшебницата от кухнята успя да събере и омагьоса с перфектните си гурме умения за изминалата година от както спечели шоуто Lord of the Chefs.

Скандалния фолк певец Азис бе сред първите пристигнали, той се настани в една от шикозните шатри в компанията на свои приятели – директора на Търкиш Еърлайнс за България Дженк Йоджал и продуцента Силвестър Лолов. Василка бе облечен в неотменните рязани до коляното дънки и тениска.

Всичко изглеждаше спокойно и сякаш нищо не можеше да смути лежерната атмосфера, до момента, в който се появи Лорд Евгени Минчев в компанията на бившия съпруг на Азис, Ники китаеца. Когато ги забеляза Азис видимо стана нервен, пушеше цигара след цигара и не след дълго се изправи и заяви, че тръгва тъй като бърза за участие в Пловдив.

Оправданието не можа да прикрие факта, че китаеца не намина към масата на бившата си „жена” благодарение, на която от обикновен люлински хлапак се превърна в известна светска личност и музикален продуцент.

В този момент  се сетих за една песен на Азис „Бивши”, явно трудно се преглъщат новите любови на бившите. А „лорда” и „китайчето” изглеждаха доста весели, усмихнати и .... близки. Очевидно, Ники отново се е върнал към старото си занимание, да се търкаля в леглата на известни мъже с нежни души. Е, който го умее, го умее, защо не мога и аз така?!

Китаеца бе зарязал спортната екипировка, която гордо носеше навремето когато слезе от Люлин в центъра на София и бе нахлузил кичозно сако със змийска шарка, все пак е в компанията на Евгени, нека не забравяме неговата страст към влечугите и земноводните.... Като се загледах от близо, обаче се оказа, че отдавна ми е време да си купя очила, защото сакото се оказа карирано и украсено с големи цветя, пак си беше кич, просто ми се искало да е питон, явно.

Самият мистър Минчев приличаше на наперен петел обут в алено червените си чорапки до коляното. Гледката бе толкова реалистична, че се огледах дали няма кокошчици около него.

Малко след като костинброския певец си тръгна Евгени Минчев грабна микрофона за да поздрави Сидония за новия ресторант, но не пропусна да се заяде с бившата на Китаеца с думите: „Не знам защо Азис си тръгна като ме видя с „Китайското посолство”.”

Сред множеството гости с елегантни вечерни рокли и тежки бизнес костюми забелязах телевизионерите Димитър Цонев, Люба Кулезич, Цветанка Ризова, Деси Банова, бившата адреналинка Жана, Антон Стефанов и други познати лица от екрана.

Бизнесменът Красен Кралев не пропусна да разцелува Сидония и нейната горда майка Дани. Собствениците на комплекс „Анастасия” където се помещава и ресторант „Сидония”, семейство Барбукови също уважиха откриване на кулинарния диамант в короната на тяхната жилищна сграда.

Забелязах и много други известни бизнесмени, дипломати, приятели, роднини от голямото семейство на Сидония както и бизнес партньори.

Шеф Ради Стамболов от журито, което определи Сидония за победител в шоуто „Lord of the Chefs” се наслаждаваше със задоволство на елегантното парти и изисканите деликатеси приготвени от домакинята.

В началото на откриването звучеше салонна музика от елегантен струнен оркестър. Докато сервитьорите изнасяха гурме лакомства за ВИП персоните в градината, глас изви още едно лице познато от екрана. Певицата Камелия Воче грабна микрофона и накара всички да забравят за марковите напитки и екстравагантните хапки, поне за миг.

Менюто от вкусотии беше толкова голямо, че едва ли ще ми стигне мястото да го опиша, ще ви кажа само, че кулинарната симфония за гостите започна със зелена салата с козе сирене, премина през пълнени с черен хайвер пъдпъдъчи яйца, пет варианта на тема скариди и няколко вида пушени риби. С какво завърши не мога да кажа защото не им се виждаше края на всички тези безбройни хранителни сюрпризи.

Малко преди здрачаване от кухнята на Сидония бе изнесена огромна и както се оказа в последствие, много вкусна торта. Домакинята разряза лакомството още докато големите свещи горяха и разпръскаха искри наоколо.

Веднага след това пред присъстващите се разгоря невероятно огнено шоу, което обра овациите и зарадва наблюдателите надвиснали по прозорците на околните жилищни сгради. Партито приключи по късни доби и според всички присъстващи това бе един силен старт за най-добрия ресторант в Столицата.