Поръчваш дрога по скайпа, доставят я в буркани

Новините

25-06-2012, 06:18

Снимка:

Монитор

Автор:

в.Монитор

Всичко от Автора

Друг метод на изобретателните дилъри е да продават дрога, като я крият в клетките за багаж в магазините

Едно от последните хрумвания на пласьорите е поръчката на дрога да става по скайп, а след това стоката да се оставя в скрити на различни места буркани,

пише "Монитор" като се позовава на информация от разследващи. Това се прави, за да се скъса връзката на наркотика с дилъра. Така той по-трудно може да бъде хванат и съответно няма начин да издаде хората над него, като го притиснат в полицията. Връзката в скайп пък е криптирана и е почти невъзможно за полицията да подслуша или прочете разговорите там.

За да си купиш дрога по този начин, първо трябва да се сдобиеш съсс кайп контакта на дилъра. Неговият профил там се сменя всеки месец и само редовните клиенти са в течение на актуалния контакт. След като вече си добавен в списъка с „приятели” на пласьора, трябва да комуникираш и с нужните кодови наименования. Ако искаш да си вземеш 2 грама марихуана например, трябва да кажеш „Здравей, трябваш ми за 2 мин да свършим нещо”. Отговорът тогава е - „Ще те чакам в „Люлин” след един час”. Това означава, че мястото, където е поставен бурканът, е в Западния парк. Наркоманите предварително знаят точно къде се намира тази явка и отиват натам. Дилърът пристига на мястото преди тях. Той оставя исканата стока в буркана и застава на удобно за наблюдение място. Пласьорът следи дали клиентът ще дойде и дали ще остави пари в буркана, откъдето е взел стоката. Ако случайно пропусне, то неговият скайп акаунт веднага се изтрива.

Друг метод на изобретателните дилъри е да продават дрога, като я крият в клетките за багаж в магазините. Затегнатият контрол от МВР принуди дилърите в столицата да измислят и други начини, за да могат да продават стоката си. Наркотици вече се крият в храсти, пощенски кутии, в елтабла и под калници, разказват полицаи.

Синтетиката, подобна на кокаин, е хит на пазара на дрога в момента. Т.нар. кристали приличат на морска сол и много вървят в оборотните заведения, разказват запознати. Разтварят се в алкохола и не е необходимо клиентът да се крие, за да се надруса. Освен това са значително по-евтини от коката. Белият прах струва 120 лв. за грам, докато най-качествените кристали вървят по 90 лв.Хит на пазара е и т.нар. тунинг дрога, която е коктейл от хероин и амфетамин. Дилърите обикновено носят и нея на топчета в устата си. Тунингът се продава на дози от по 0,12 и 0,20 грама, които струват съответно по 12 и 20 лв.