Японски заплати в Сливен и Ямбол

Новините

27-06-2012, 08:14

Снимка:

Архив

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Все повече компании от Япония, Германия, Италия избират родната работна ръка

Световни концерни започнаха да местят производството си у нас, пише „Стандарт”.

Все повече компании от Япония, Германия, Италия избират родната работна ръка.
На японски заплати вече се радват Сливен и Ямбол. Над 4000 души от региона правят жиците за инсталациите на едни от най-известните коли в света. След завода, който известният японски концерн "Язаки" отвори в Ямбол, предстои откриването на нов в Сливен.

"Залата е готова, в нея работят инженери, които разпределят работните места", съобщи за "Стандарт" кметът на града Кольо Милев. В началото на годината той съобщи, че инвестицията на "Язаки" в града под Сините камъни ще отвори нови 500 работни места. Проблем в момента се оказва единствено бъдещият паркинг. Ние сме готови да им осигурим паркинг, но мястото се продава, обясни още градоначалникът. Очаква се за извозването на работниците да бъдат наети автобуси от общинската фирма "Пътнически превози".

Японците от "Язаки" откриха свой завод в Ямбол. Работниците там са над 2000. На моменти, когато поръчките са повече, наетите ямболии минават 2500 души, като за целта заводът има автобуси, които превозват работници и от Сливен всеки ден. "Язаки" произвежда кабели за автомобилно оборудване на едни от най-известните марки автомобили в света.