Делян Добрев: Няма отлив на туристи от Израел и други държави

Новините

19-07-2012, 19:46

Автор:

SOFIAUTRE.BG

Всичко от Автора

Още 30 минути след атентата е осигурено засилено полицейско присъствие в хотелите, където почиват израелски туристи. Te са споделили, че се чувстват спокойни, както и че почивката им е харесала и биха се върнали отново догодина.

Няма отлив на туристи от Израел и други държави!


Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, след срещи с почиващи туристи от Израел, туроператори и хотелиери в курорта Слънчев бряг.
Още 30 минути след атентата е осигурено засилено полицейско присъствие в хотелите, където почиват израелски туристи, каза министър Добрев и запозна почиващите с мерките, предприети за тяхната сигурност.
Туристите са споделили, че се чувстват спокойни, както и че почивката им е харесала и биха се върнали отново догодина. Те благодариха за създадената добра организация и за доброто отношение на властите към тях.
Министърът се срещна и с група туристи, която си заминаваше, защото е изтекъл срокът на тяхната почивка.

Срещите на министър Добрев с туристите се проведоха в хотелите „Глобус“, „Хризантема“ и „Лагуна“ в Слънчев бряг. Делян Добрев помогна на израелски летовници, които са пристигнали и останали в Слънчев бряг, да открият багажа си. Той коментира ситуацията пред журналист Елдад Бек от израелския вестник „Йедиот Ахронат“.

Министър Добрев се срещна и с туроператори и хотелиери в курорта Слънчев бряг. Той информира, че засега няма много заявки за прекратяване на резервации и отлив на туристи. В единичните случаи, когато това е станало, свободната база веднага е заемана от туристи от други държави. Министър Добрев уточни, че в момента има със сигурност над 1000 почиващи от Израел в страната и днес от Израел се очакват още 12 полета с туристи.

Добрев призова туроператорите да предоставят цялата необходима информация на туристите. На срещата представителе на туристическия бранш предложиха още във всеки автобус, превозващ израелски граждани да има лице, отговарящо за сигурността.Министър Добрев уточни, че това, което може да се направи, е да бъдат обучени туроператори, които да работят с израелски туристи.