Свидетелка на атентата: Бомбата бе активирана с дистанционно

Новините

25-07-2012, 05:49

Снимка:

Архив

Автор:

в. "24 часа"

Всичко от Автора

Разследващите  проверяват и  други източници

Гилат Кулангия, която е свидетелка на терористичния атентат на летището в Сарафово, твърди, че малко преди експлозията камикадзето се скарало със съпруга й Ицик и с негов приятел на име Амир Менаше,

цитирана в публикация на в. "24 часа". В този момент пък някой активирал бомбата с дистанционно, съобщи израелският телевизионен канал "Channel 2" .

При спора между тримата атентаторът успял да измъкне куфарите им от багажника на автобуса и да постави там своя багаж."В този момент някой активира с дистанционно бомбата", споделя Куланги пред следователите.

"Той пристигна до автобуса, изблъска куфарите им навън и си намести своя. Започнаха да се карат и тогава неговият "оператор", който ги е наблюдавал от разстояние, активира експлозива", разказва още дамата.

След взрива и двамата близки на Кулангия са загинали.Жената е била с тежки наранявания и е била настанена в болницата "Шеба" в Тел Ашомер.

На този етап разследващите  проверяват и от други източници, за да са сигурни, че думите на жената са достоверни.Според израелските медии фактът, че атентаторът е опитал да наеме автомобил, доказва, че той не е имал намерение да се самоубие.