Валентин Вълканов се върна на върха във ВиК

Мисия Варна

02-08-2012, 14:53

Снимка:

© АРХИВ ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Общото събрание на дружеството прие оставката на стария шеф, но не го освободи от отговорност

Валентин Вълканов отново стана шеф на ВиК-Варна.

Общото събрание на водното дружество днес единодушно прие оставката на досегашния директор Веселин Русев, но не го освободи от отговорност и избра на поста Вълканов. Договорът на новия-стар началник е за три години. Самият Русев не присъства на събранието. Той е депозирал оставката си пред министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова преди събранието. Тя обяви, че ще смени Русев още в деня на аварията, когато автобус от градския транспорт потъна в наводнения подлез под паметника на Българо-съветската дружба.


Вълканов управляваше ВиК до 2009 година, когато бе сменен от Русев. Той дойде от ВиК Златни пясъци. Новоизбраният шеф на водното дружество досега пък се подвизаваше в общината като директор на общинското предприятие Инвестиционна политика.

Мотивите за освобождаването на Русев са зачестилите аварии и спирането на водата към потребителите, влошените финансови резултати на дружеството и увеличаването на несъбраните вземания от длъжници.

На общото събрание присъстваха представители на всички акционери във ВиК Варна, с изключение на община Бяла. Аргументът за избирането на Вълканов е, че той имал необходимите знания и умения за длъжността. При стария шеф пък нямало добра комуникация между дружеството и община Варна, каза нейният представител в събранието – общинският съветник Николай Стоянов.