Кучето Звездичка спаси бездомен приятел от куршум

Животът

16-08-2012, 08:58

Снимка:

"Стандарт"

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вярното куче и в момента е в критично състояние

Кучето Звездичка получи огнестрелна рана в главата, защитавайки своя бездомен собственик от куршум на полицай,

опитал се да арестува мъжа в Ню Йорк. Инцидентът станал в района Ийст Вилидж: бродягата Леч Станкевич се е разхождал с четириногото, когато внезапно припаднал, съобщава “Ню Йорк Дейли нюз”.Той паднал на асфалта и започнал да се гърчи в конвулсии. По-късно е било изяснено, че бездомникът бил много пиян.

Минувачи, станали свидетели на инцидента, извикали полицията. Пристигналите полицаи се опитали да свестят Станкевич, но той не реагирал на техните действия. Тогава ченгетата решили да използват сила. Преданото куче, намиращо се до своя собственик, моментално се хвърлил на нападателите. Опитвайки се да отблъснат кучето, единият от полицаите открил огън: куршумът попаднал в черепа на Звездичка.

Половин час след инцидента Станкевич и Звездичка са били приети в болница, а няколко часа по-късно бездомникът е отведен в полицейски участък. Вярното куче и в момента е в критично състояние. За живота му се борят най-добрите ветеринари в Ню Йорк, пише Блиц.

По думите на служители на кафене, разположено близо до мястото на инцидента, бездомникът често се появявалц в района заедно с кучето. Изоставеният от бившите си собственици питбул Станкевич намерил преди година. Двамата станали неотлъчни приятели.

“Брат ми напусна Полша на 10-годишна възраст и дойде в САЩ заради проблеми с наркотиците. Знаех, че той води бездомен начин на живот, но нищо не съм чувала за четириногия му приятел и тяхната привързаност. На практика питомецът му спаси живота”, каза сестрата на Станкевич.