Правителството отпусна допълнителни 18 млн. лв. на МВР

Новините

23-08-2012, 06:34

Снимка:

АРХИВ

Автор:

в.Труд

Всичко от Автора

МВР и Министерството на отбраната са най-големите длъжници

Правителството отпуска допълнително финансиране на Министерството на вътрешните работи и това на отбраната, съобщиха от правителствения пресцентър, цитирани от "Труд". 

Одобрените допълнителни бюджетни кредити по бюджета на МВР са в размер на 18 млн. лв., в Министерството на отбраната ще се влеят нови 9 млн. лв. Това са двете ведомства в най-лошо финансово положение.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет. На МО те са необходими за частично изплащане на просрочени задължения в системата на ведомството, както и във връзка с преструктурирането на Военномедицинска академия.

Просрочените задължения на МВР са за горива и смазочни материали, телекомуникационни пощенски услуги, горива за отопление, разходи за експертизи, поети ангажименти по сключени договори за униформено облекло на служителите, електроенергия, топлоенергия, вода и др.

Погасяването на просрочените задължения ще преустанови начисляването на лихви и неустойки по тях и ще осигури регулярни доставки по сключените договори.

Преди време от финансовото министерство оповестиха информация, според която МВР и Министерството на отбраната са най-големите длъжници. МО дължи 80 милиона лева, а МВР - близо 23 милиона.