До 30% по-евтино море за Съединението

Новините

03-09-2012, 05:56

Снимка:

Архив

Автор:

в. "24 часа"

Всичко от Автора

Покрай Съединението над 250 000 души ще посетят море, планина, СПА и уелнес, къщи за гости, хижи

Топлото време и четирите почивни дни за 6 септември предразполагат мнозина да се замислят за може би последната малка лятна ваканция. Това съвпада с опитите на туроператорите да привлекат максимален брой туристи в края на сезона с атрактивни оферти last minute, демек "в последната минута", пише „24 часа”.

До 25-30% стигат отстъпките за Съединението.3-дневните пакети излизат от 120 до 380 лв. в зависимост от категорията на хотела и включената храна и услуги. Много от хубавите стаи на първа линия в Златни пясъци и Слънчев бряг вече са запазени, но още могат да се намерят добри предложения.

Покрай Съединението над 250 000 души ще посетят море, планина, СПА и уелнес, къщи за гости, хижи. Непременно ще има и дълги опашки на граничните пунктове с Гърция. Прогнозите са, че на Егейско море ще изкарат празничните дни около 80 000 българи. Активно пътуване за почивка ще има и към Турция. Напоследък с огромни темпове растял броят на посещенията и в Сърбия.

По празниците първо  свършват офертите за СПА, балнео и уелнес, показват данните на института за анализи и прогнози в туризма. Те по принцип са по-скъпи и затова техните почитатели използват намалението, за да ги посетят. Поне 300 лв. искат туроператорите за СПА почивка с процедури в Сандански, Велинград или Хисаря.  Най-многобройни ще бъдат гостите в морските ни курорти. Цените на тризвездните хотели през септември са от 15 до 45 лв. за нощувка. В къщите за гости в Кранево, Шабла, Китен, Приморско обаче може да се намери легло дори за 8-9 лв. Най-скъпи, но и с най-много екстри са офертите по системата ол инклузив. За 6 септември офертата на хотел "Добруджа" в Албена е за 28 лв. на ден за легло в двойна стая без балкон и включени закуска и вечеря. Изискването, за да важи промоционалната цена, е да се отседне в хотела за поне 2 нощувки.

Топлото време по празниците ще е идеално не само за излежаване на плажа, но и за планински излети