Аварийни рокади стягат дисциплината в Областна администрация

Мисия Варна

09-09-2012, 11:20

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Специално командирован във Варна е досегашният главен секретар на Областната администрация в Силистра Ивелин Георгиев

Спешни кадрови рокади е започнал Министерски съвет в Областна администрация-Варна,

научи ВарнаУтре.бг. За подобряване на работата - обслужването на гражданите и контрола по управление на финансите и  държавната собственост, са привлечени кадри и от други градове.

Специално командирован във Варна е досегашният главен секретар на Областната администрация в Силистра Ивелин Георгиев. От 1 юли той е шеф на дирекция "Административно и правно обслужване, финанси и управление на собствеността". Постът беше овакантен от юриста Кристиян Богоев, който напусна в началото на годината. Според запознати той не бил съгласен с методите в администрацията на "Преслав" 26.

Именно спешната нужда от реорганизация на работата на държавните чиновници във Варна бил основният мотив за преместването на Ивелин Георгиев от Силистра във Варна. За избора му натежал и фактът, че Инспекторатът на Министерски съвет дал максималната възможна оценка за ефективност за работата на администрацията в Силистра при проверка в началото на годината. Отлични били резултатите на организираната от Георгиев структура при оценката за корупционния риск. Именно по тези показатели ще бъде оценявана и Областна администрация-Варна, след като бъдат обобщени резултатите от едноседмичната проверка на екип от Министерски съвет през август. Очаква се Ивелин Георгиев да пренесе във Варна челния опит на областната администрация в Силистра, която, благодарение на перфектно изработените планове за развитие на региона, е успяла да привлече евромилиони за инфраструктурата в силистренско в размери, на които Варна само може да завижда.