Септември 2012 - астрологична картина на месеца

Животът

10-09-2012, 11:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Дева - до 22 септември

Меркурий в Дева - 1 септември

Венера в Лъв - 6 септември

Новолуние - 16 септември, 5,10 ч.

Меркурий във Везни - 17 септември

Есенно равноденствие - 22 септември, 17,48 ч.

Слънце във Везни - от 22 септември

Пълнолуние - 30 септември, 6,18ч

 

 

 

Септември традиционно ни приканва да се разделим окончателно с отпускарското лятно настроение.

Заради подчертаното влияние на зодиакалния знак Дева наложително e да се заемем с теми, свързани с професионалното развитие, образованието и обучението, да определим нуждите от повишаване на квалификацията и усъвършенстване на уменията си и да се заемем със задоволяването на насъщните потребности на битието.

През тази година месецът започва с някои не дотам приятни тенденции, подсказващи наличието на психологически дискомфорт и финансови затруднения. Те вероятно ще подхранят личните ни амбиции за по-добър и уреден живот, а в обществен план ще обострят текущи полемики относно актуалността и целесъобразността на законите, уреждащи обществените отношения. Политическо самодоволство може да породи твърде откровени изказвания и неразумно щедри обещания. Не че има нещо лошо в щедрите обещания, но те обикновено подхранват нереалистични надежди и очаквания, които ще бъдат развенчани през зимните месеци. Аналогични тенденции ще наблюдаваме и в сферата на бизнеса, където завишените очаквания създават риск за неразумни инвестиции и вложения, които няма да оправдаят цената си. 

Първата половина на месеца благоприятства финализирането на преговори, касаещи дългосрочни и краткосрочни начинания. Успехът ще се усмихне на смелите и енергичните личности, които имат готовност и талант да намират компромисни решения в сложни ситуации. Доверявайте се на логиката си, а интуитивните усещания следвайте само ако са потвърдени от практиката. Бъдете готови да внесете изменения в първоначалните си планове и цели, за да ги направите по- адекватни и пригодни към обективната реалност. Проявата на висок професионализъм през този период може да ви помогне да завоювате обществен престиж и признание за вашите таланти и способности, а в най-лошия случай да ви предпази от много неприятности.

През втората десет,дневка  подкрепящи успеха и растежа обстоятелства липсват и ще трябва да отложим новите начинания за след новолунието, което настъпва на 16 септември. За сметка на това пък Венера, която вече ще е на гости в бляскавото царство на Лъва, ще даде възможност на тези, които не са успели да се порадват на лятото, да наваксат. Очакват ни ярки, положителни емоции, неочаквани подаръци от съдбата, щастливи срещи, подаръци, покупки и придобивки, които ще ни накарат с право да се гордеем. Случайни срещи могат да станат повод за възникване на интересни и интензивни приятелства и романтични връзки. Що се отнася до последните обаче, бъдете внимателни. Те могат да приключат също така бързо и стихийно като са започнали. Много скоро Венера ще се включи в един доста напрегнат и болезнен емоционален обмен с Марс, който ще постави на риск не само нововъзникналите, но и съществуващите вече партньорства. Желаното ще се разминава твърде много от действително възможното и реалното, а липсата на отстъпчивост и твърде високите претенции могат да породят истински войни, в които победителят ще е също толкова ощетен колкото и победеният. Подобни противоречия трудно намират решение в спорове и конфликти затова не се поддавайте на променливи емоции, продиктувани от внезапно възникнали пориви за изясняване на взаимоотношения, ако не желаете да загубите някой, на когото държите.

Новолунието на 16 септември обичайно ще зададе фона за следващите 3-4 седмици, а те ще бъдат провокативни и сложни в много отношения. Новите идеи и инициативи ще срещнат препятствията на текущите неблагоприятни обстоятелства, а неочаквани обрати могат да ни изправят пред съвсем нова реалност.

Ще ни бъдат нужни наистина много сили, настойчиви и целенасочени действия, за да постигнем желаните резултати. Още в началото на лунния цикъл ще станем отново подвластни на основната тема на годината- конфликта между Уран и Плутон, който все по-настойчиво ни подсказва, че животът ни и светът, в който живеем, са на прага на необратима промяна. А подсказванията всъщност целят да ни накарат да участваме в нея - кой както и с  каквото може. Този път спусъкът ще натисне пакостникът Меркурий и това съответно ще внесе изненадващи обрати по сферите и темите, които той представлява - информация, комуникации, транспорт, образование, медии, търговския обмен и договорите. Обичайните вече за глобалния конфликт социални и природни катаклизми ще породят критични ситуации в транспорта и комуникациите и вероятно ще станат повод за преосмисляне и дори нарушаване на съществуващи договори и отношения на локално и глобално ниво. В индивидуален план периодът ще бъде изпитание за нервите и проверка на устойчивостта им. Но пък и много илюзии ще бъдат развенчани. В крайна сметка кой повече, кой по-малко ще извлече личен опит, необходим за нагаждането към динамично променящата се действителност, в която живеем. Тези, които умеят бързо да реагират на промените, ще могат да намерят оптимални решения за себе си и могат да превърнат дефекта в ефект, въвеждайки продуктивни изменения в живота и целите си.

Отново ще станат актуални ситуации, породили криза в началото на лятото и не намерили адекватно решение до момента. Ще търсим отново решение по теми, касаещи социалната справедливост, ефекта от разрушителни природни явления и действията на радикални и терористични структури. Не се учудвайте, ако такова и сега липсва. Крайния срок за приключване на процеса е през 2015 година и дотогава ще променяме и преструктурираме живота, моралните си принципи и човешките си цели и приоритети. Ще се активизират и задълбочат и международните конфликти, а също и глобалните проблеми, свързани с екологични и климатични промени, социално недоволство и революционни настроения. Все по-настойчиво  ще бъдем приканвани да осъзнаем, че животът се движи по свой собствен еволюционен път, а Вселената съществува благодарение на саморегулиращ се механизъм. Нежеланието на човечеството да предприеме необходимите промени, за да се синхронизира с тези процеси, ще предизвиква малки и големи революции в буквален и преносен смисъл, докато не бъде осъществена тотална промяна в матрицата на съществуване, касаеща не само социални и политически модели, но и религиозни, морални и философски убеждения.

В последната седмица на септември ще получим малка глътка въздух за почивка между две сражения, колкото да обърнем достатъчно внимание на кризите в личния живот и възможностите за професионален растеж. Периодът е благоприятен за кратки пътувания, активно общуване и обмен на информация. Търговските сделки, интелектуалните дейности и медийните проекти и инициативи ще получат тласък за развитие. Настоятелно препоръчвам обаче да сдържате амбициите си особено в последните дни на септември. Своеволието и борбата с авторитетни фигури може да създаде сериозни проблеми, а личните пориви и стремежи към подчертаване и парадиране с индивидуалността ще срещат сериозни ограничения. Лидерите и обществените личности следва разумно да се разпореждат с властта и привилегиите си, ако не желаят да привлекат обществен присмех и недоволство и дори пълна дискредитация. Политически и обществени скандали могат да породят кризи и конфликти, при които статуквото ще може да бъде съхранено само с цената на сериозни компромиси.

Критични периоди през месеца са :

15-16 септември, 20-23 септември, 29-30 септември. В тези дни нараства опасността от нещастни случаи, травми и аварии. В производствените сектори, транспорта, в бита и ежедневието и особено по време на шофиране трябва не само да бъдем внимателни и да спазваме всички правила за безопасност, но и да следим за всичко случващо се наоколо, за да можем навреме да реагираме. 19 и 26 септември пък съдържат опасности за криза в личните и делови взаимоотношения и партньорства.

Благоприятни дни :

В периода 11-14 септемри можем да постигнем значителен напредък по текущи ситуации или да финализираме успешно започнали преди това процеси, а 20 и 25 септември са дни, в които можем да положим успешен старт на нови инициативи, интелектуални и творчески проекти, преговори и търговски споразумения.

На всички пожелавам успех, много вяра, ясна мисъл и съзнателно отношение към себе си и света, който е наш общ дом.