US полиция разследва Христо Стоичков за побой

Новините

10-10-2012, 07:34

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

в. "Труд"

Всичко от Автора

В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков"

Полицията на американския град Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист, съобщава "Труд", цитирайки дежурния офицер от Първо районно полицейско управление в американския град.

В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков". По случая работят детективи, казва полицай Кубиерт. Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19:30 ч. местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго. Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият.

Футболистът го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата", разказва пред "Труд" Момчилов.

След преживения шок Светлозар Момчилов потегля с колата към дома си, който се намира в предградията на Чикаго на около 50 км от мястото на инцидента. Към полунощ той се поуспокоява от шока и решава да потърси правата си. От местната полиция му казват, че трябва да подаде жалба за случилото се в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът.

Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена под № hv510267 в чикагската полиция. Простъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие.

Суперзвездата на българския футбол Христо Стоичков е известен с буйния си нрав и необмислени постъпки. Ден преди инцидента пред кореспондент на "Труд" Камата заяви, че българските журналисти са "най-големите тъпаци, за които, като вземеш една лопата и да им разбиеш с нея главата".