Колоездачи тестват нов 25-километров маршрут

Мисия Варна

19-10-2012, 09:57

Снимка:

АРХИВ © IMPACT PRESS GROUP

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Маршрута започва от входа на Военна болница във Варна и преминава покрай Пясъчната кариера до Каменар, през Куманово, Орешак и Долище и завършва в село Прилеп

Велоизлет по случай откриването на веломаршрут "Варна - Прилеп" организират  от велоклуб "Устрем". 

Маркираният маршрут започва от входа на Военна болница във Варна и преминава последователно покрай Пясъчната кариера до Каменар, през селата Куманово, Орешак, Долище и завършва в село Прилеп.

Техническата му трудност е подходяща за начинаещи, но дължината му от 25 км в едната посока повдига нивото му и го прави за леко напреднали. Теренът е доста разнообразен, почти изцяло по черни пътища, а гледките, които природата в околността предлага, спират  дъха на колоездачите. Важна особеност на маршрута е, че във всяко населено място, през което преминава, има чешми и работещи хранителни магазини, а в края му - село Прилеп, има две заведения за хранене. 

Откриването на новото трасе е днес в 10 часа пред Военна болница. Колоездачите ще потеглят 15 минути по-късно. Ще бъдат сформирани три групи според възможностите на велосипедистите. Групите ще се движат с различно темпо, като начинаещите ще минат само по част от маршрута. Карането ще завърши с пикник в района на село Орешак.

Във велоизлета ще се включат клубовете от Шумен, Търговище и Каварна, както и други карачи от региона.