Спортисти: Долу ръцете от наградата на Ивайло Маринов

Спорт

21-10-2012, 17:34

Снимка:

n/a

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Министърът на физическото възпитание и спорта да спре решението, с което заведението на олимпийския шампион по бокс ще бъде отдадено под наем.

До Свилен Нейков, българския олимпийски комитет и до кмета Кирил Йорданов е изпратена протестна декларация по повод решение на комисията по собственост и стопанство на варненския общински съвет, научи varna.utre.bg.

На заседание на комисия преди седмица със 7 гласа "за" и 5 "въздържал се" съветниците гласуваха за базата да се проведе конкурс.

Преди повече от 10 години заведението под басейн  "Приморски" е предоставено от Община Варна на шампиона по бокс Ивайло Маринов във връзка с изключителните му резултати в областта на спорта. Там дълги години се помещава рибен ресторант от веригата БМ, на която спортистът преотдавал "наградата" си. Договорът с общината обаче изтекъл преди няколко дни.

"Решението за отдаването под наем е недостойно и унизително за Варна и обществото. Цялата спортна общественост е разтревожена от емоционалното заседание на комисията по собственост и стопанство. В редица страни такива спортисти, особено олимпийски шампиони, са награждавани с парични средства и с предоставяне на малък бизнес", посочват в декларацията си представители на ръководствата на Сдружение на спортни клубуве "Черно море", ОСК "ЖСК Спартак" и Съвет на спортните клубове - Варна. 

"Смятаме за недостойни решения от този характер. Те нанасят огромни вреди на българския спорт и го лишават от достойни последователи на спортисти като Ивайло", обобщават от клубовете.