Автомобилното изложение Grand Аuto във Варна показва премиерни за България автомобили

Най-скъпата кола е премиерната за страната ни BMW M6 на цена от 303 000 лв.

Grand Mall стана притегателен център на автомобилните фенове от Варна и Северо-Източна България с откриването на Grand Auto 2012. Познавачите са впечатлени от небивалия брой на автомобилни премиери, които варненци виждат преди софиянци.

Сред колите на лукса блести ексклузивният модел на BMW M6, който с цената си от 303 000 лв.  е най-скъпата кола на изложението. Горещата версия на спортното купе е оборудвана с 4.4-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Максималната мощност е 560 конски сили, а ускорението от 0 - 100 км/ч отнема 4.2 сек. Максимална скорост с M Driver пакет е 305 км/ч.

Най-скъпият представител на Mercedes-Benz с цена от 92 000 евро е респектиращият нов GL-class, който прави във Варна своята премиера не само за България, но и за Източна Европа. 

На специално внимание в сектора на класическата германска марка се радва изцяло преобразеният A-клас, който се обръща към купувачите с младежки дух и им предлага един истински Mercedes със спортно-емоционален дизайн, близък до стила на моделите тип “купе”. Неслучайно  едни от първите продажби на изложението са точно на този модел.

13 автомобила се продадоха още в първите два дни на изложението във Варна. Сред тях освен А-клас, са и Mitsubishi Outlander – SUV с българска премиера край морето, както и малкият градски модел на Mitsubishi – Colt.

Ексклузивната версия на Fiat 500 – Blackjack също веднага тръгна към новите си собственици.

Новият хечбек на Kia - Ceed спечели купувачите с икономичния си двигател. Марката продаде и нов Sportage. В класа на кросоувърите с продажби излезе напред Nissan – Juke. Новото комби на Dacia MCV също тръгна с успешен старт и продажби. 

Изложението Grand Auto 2012 продължава до 24 октомври.

Снимки от изложението можете да видите тук »

Официален застраховател на изложението е ЗАД “Армеец”, а официален лизингодател Райфайзен Лизинг България ЕАД.