3 медала от Купа България за младите боксьори на "Черно море"

Спорт

22-10-2012, 13:20

Снимка:

© БГНЕС / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

С 3 медала се завърнаха младите надежди на варненския Боксов клуб "Черно море" от турнира за Купата на България за подрастващи в Ямбол

Със среброто в кат. до 52 кг остана европейският вицешампион Душко Благовестов, който на финала преклони глава само с една точка разлика (10:11) пред Илиян Марков от БК "Сторм".

В кат. до 80 кг Иван Пламенов също остана в подножието на върха, като в спора за златото загуби от европейския шампион Благой Найденов от "Славия".

При 57-килограмовите пък Илкгюн Хакан остана 3-ти, а в същата категория Йордан Руменов записа победа на старта, но на 1/4 финала загуби от бъдещия шампион Илиян Колев от "Мизия".

Наставникът на „моряците“ Димчо Савов не остана много доволен от представянето на отбора в Ямбол, като отдаде това и на лошия късмет при жребия, който са имали голяма голяма част от неговите възпитаници.

Стоян Ивайлов (60), Миролюб Янков (63) и Петър Чавдаров (66) също имаха участта да се срещнат с фаворитите в категорията преди полуфиналите, като съперниците и на тримата в последствие станаха шампиони.

Емблемата на славния варненски клуб в зала "Диана" в Ямбол защитаваха още Георги Стефанов (66) и Мариян Савов в категория до 86 кг Димчо Савов сподели още, че за пореден път съдийството не е било на необходимото ниво.

„Моряците“ останаха 6-ти в крайното класиране, а на 1-во място е тимът на "Априлец" (Бояджик). Следващата проява, в която ще участва отборът на "Черно море", е турнирът за Купата на България при децата, който ще се проведе в Добрич от 31 октомври до 4 ноември.