Погнаха фалшивите таксита из Варна

Новините

23-10-2012, 09:34

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

в. Твоят ден

Всичко от Автора

Още по Темата:

Погват бакшишите с надутите тарифи

Ментетата имат всички атрибути на истинските и шарят редовно из града, особено вечер

Жълти коли с изписан тел. 55 00 00 или 555 000 са доказано фалшиви таксита, защото на единия номер отговаря фирма с друг предмет на дейност, а вторият въобще не съществува. Това обяснява пред вестник "Твоят ден" шефът на териториалната дирекция на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във Варна Илиян Станоев след масираните проверки на таксиметровите фирми в последните дни в морската столица. Те се извършват съвместно с полицията и ДАИ.

Такситата менте имат всички атрибути на истинските и шарят редовно из града, особено вечер. Стикерите им имитират логото на известни в града таксиметрови фирми, дори телефоните им, които са само с една различна цифра.
"Разликите са трудно доловими през деня, а през тъмната част на денонощието потребителят няма как да не се заблуди", допълни Станоев. При всеки от случаите е констатирано, че незаконните таксита карат на по-висока цена.

Санкцията за нелоялна търговска практика е от 1000 до 10 000 лв., като на хванатите през м.г. е налагана глоба в минималния размер. Сега, въпреки че при проверките не са засечени от миналогодишните нарушители, Станоев ще настоява за глоба от около 5000 лв. Освен това проверките ще продължат, като са предвидени и нощни.