Не хепатит, а непрофесионализъм и безхаберие върлуват на Тича

Черно море все още официално и неофициално отказва коментар за опасността от хепатит

Пресслужбата на Черно море за пореден път демонстрира некомпетентност и неосведоменост, информирайки медиите. За всички ни е пълна тайна на какво се дължи перманентното грешно подаване на информация, като по-скоро сме склонни да вярваме, че това е от безхаберие от страна на служителите в пиар отдела на клуба.

Официалната информация, която излезе от клуба днес, часове след като гръмна бомбата за опасността с хепатита,  беше, че Адалберт Зафиров е качил на лагер 20 играчи преди двубоя с "железничарите". Разминаването между истината и написаното в клубния сайт на моряците е "съвсем незначително" - на лагер в момента са качени 18 футболисти.

Грешната информация от първоизточника обезсмисля съществуването й изобщо, ако разбира се това не е умишлено. Интересен факт е и това, че до този момент коментар за това какви мерки са взети да бъдат изследвани футболистите няма, може би поради факта, че пресаташето на клуба разбра, че лекарят е в болницаот репортера на Varnautre по-рано днес. С изключение разбира се на споменатата вече "редова" и почти точна информация за това как 20, плюс минус двама, напълно здрави футболисти се подготвят на лагер. Високомерно и без излишни обяснения.

Проблемът с определено неработещата пресслужба създава не просто лошо впечатление, но сериозно накърнява имиджа на Черно море, като варненският клуб е един от най-критикуваните в "А" група относно работата с медиите.

Дезинформацията и изобщо липсата на новини като маниер на работа обаче важи с пълна сила и за вътрешната комуникация, не само за връзките с обществеността. Някои от футболистите на "моряците" дори не знаят, че докторът на тима Петко Атев е заболял от хепатит и е в болница, а май не са и забелязали липсата му, стана ясно след проверка на Varnautre. Каква е вероятността да са направени изследвания на играчите, без те да знаят, оставяме всеки сам да прецени. Припомняме, че опасността в лагера на варненци да върлува Хепатит А, след като такъв бе открит на лекаря, който е в ежедневен контакт с играчите, колкото и малка да е, съществува.

А може би в клуба си мислят, че ако се престорят, че проблем няма, той ще изчезне.

P.S.

Силно се надяваме обаче всичко да е наистина ок със здравето на футболистите и им пожелаваме категоричен успех срещу Локомотив (Сф) утре.