Морска гара посрещна топ круизен кораб

Туризъм

28-10-2012, 19:30

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Island Sky на Морска гара

Бутиковият пасажер Island Sky доведе 109 англичани във Варна

90-метровият бутиков кораб Island Sky акостира на Морска гара Варна в неделя. 

Това е първото посещение на тузарският плавателен съд в морската столица. Трябваше  да дойде във Варна преди около три седмици, но не е успя да влезе в порта заради лошо време. В ранния следобед на 28 октомври обаче Island Sky акостира на Морска гара и доведе със себе си 109 туристи от Англия.

Корабът плаващ под бахамски флаг е пристигнал непланувано. По програма е трябвало да мине през Несебър. В последния момент обаче е била предпочетена Варна. За идването на пасажера, на Морска гара са били уведомени преди два дни, научи Varnautre.bg.

Не повече от четири часа престоя Island Sky в морската столица. За това време пасажерите му успяха да направят екскурзия из Варна. Туристите са видели златното съкровище в музея, качили са се на Панорамата, разгледали са Катедралата. Корабът отплава около 18 часа за Истанбул. Преди да пристигне във Варна е бил в Одеса. 

Island Sky е един от най-добрите малки кораби в света, с който пътуват богати туристи. Макар и капацитет му за превоз на пътници да е само 114 души, той набляга на лукса - необичайно големи апартаменти, луксозно обзаведени  публични зони и просторни външни палуби. Заради малките си размери Island Sky често бива определян като мега яхта. 

СНИМКИ ОТ ISLAND SKY