Дисни купи „Междузвездни войни“, пуска нов епизод

Пловдив Лайф

31-10-2012, 10:55

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сделката е за около 4,05 млрд. долара в брой и акции

Американският развлекателен гигант "Дисни" купува "Лукасфилм", продуцентската компания на създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас, за около 4,05 млрд. долара в брой и акции.

Тази сделка съчетава портфейл със съдържание от световна класа, включително и "Междузвездни войни ", една от най-големите семейни развлекателни саги на всички времена, с уникалното творчество на "Дисни" в различни сектори, заяви по този повод главният изпълнителен директор на "Дисни" Робърт Айджър , предава БТВ.

Възможностите и опитът на "Дисни" дават възможност на "Лукасфилм" да открие нови пътища във филмите, телевизията, интерактивните медии, тематични паркове, забавления и потребителски продукти, каза от своя страна Джордж Лукас, който досега притежаваше 100% от компанията.

Сега е време за мен да предам "Междузвездни войни" на ново поколение режисьори. Винаги съм си мислел че "Междузвездни войни ще ме надживее и според мен е важно да се постави на мястото на прехода в моя живот , коментира той.

"Дисни" предвижда да изплати около половината от сделката в брой, а останалата част с 40 млн. акции, които ще бъдат издадени по време на завършване на сделката.

Предвижда се през 2015 г. да излезе седми епизод на "Междузвездни войни" и след това историята да продължи.

Преди "Лукасфилм" "Дисни" успешно придоби анимационните студиа "Пиксар" и тежката артилерия в комиксите "Марвел".