Осъдиха майка и синове, въртели порно студио

Крими

07-11-2012, 05:32

Снимка:

в-к "24 часа"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от вестник "24 часа" на 7-ми ноември

2 години и 6 месеца затвор ще трябва да излежи 54-годишната Ценка Балканска, въртяла порно студио в Свищов. По три години затвор, но условно получават двамата и синове Васил /32г./ и Ивайло /30г./ Цалта за съучастие в мръсния бизнес. Двамата мъже ще трябва да платят и по 10 000 лева глоба на държавата. Присъдата е произнесена от състав на Великотърновския окръжен съд. Решението не подлежи на обжалване и влиза в сила незабавно.

Ценка и синовете и бяха задържани в края на 2008 година след многобройни сигнали до полицията. Антимафиоти от БОП и криминалисти от ОД на МВР-Велико Търново нахлули в къща, наета от Балканска в Свищов, и открили, че две от помещенията в имота са оборудвани с цялата необходима техника, за да бъдат използвани за заснемане на видеофилми. Многобройните сексиграчки в стаите ясно загатвали каква е била тематиката на филмите.

Готовата продукция продавали на американския интернет сайт "Флирт фор фрий", като получавали солидно заплащане за клиповете. В периода 2006-2008 г., Ценка успяла да изкара 371 539 лева, като само през първата година е имало около 20 отделни превода към фирмата на семейството "Цалта груп". Васил, който се прочу около протестите срещу високите цени на горивата и сдружение СИЛА, също е получил 30 000 лв. преводи.

Според представените в съда доказателства, общо 13 младежи на възраст между 18 и 25 г. са се снимали като порно модели в студиото в Свищов. Заплащането им се определяло по точна схема за "изработено време" и достигало до около 500 лева на месец.

Тъй като Ценка нямала необходимите умения за работа с компютри и пласирането на клиповете, с тази работа почти изцяло се занимавал Васил. Той набирал и моделите.  Актьорите активно обсъждали работата и задълженията си през интернет -комуникатора ICQ, като логфайловете, приложени като веществени доказателства, изобилстват от "професионални" дискусии изпълнени с изключително вулгарни и цинични изрази.

През периода на извършваното престъпление Балканска имала две предишни условни наказания за присвояване и измама, наложени от съда в Русе.