Още нарушения в болниците

Новините

08-11-2012, 05:34

Снимка:

© Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от вестник "Труд" на 8 ноември

Инспектори на здравната каса хванаха, че 32-ма пациенти, които са се водили на лечение в онкоцентъра в Шумен, са били пускани в домашен отпуск за по 3-4 дни седмично. Според медицинските алгоритми и изискванията на клиничните пътеки лечебното заведение е трябвало да им осигури непрекъснати болнични грижи. А в историите на заболяванията на тези хора не е отбелязано те да са били преглеждани преди напускането и връщането в онкоцентъра.

В ямболската болница "Св. Иван Рилски" е установено, че на трима пациенти с диабет не е извършено лечението, което е определил невролог.

Въпреки инструкциите на хематолог доктори от столичната Втора градска не са поставили имунизация с т.нар. анти-Д-глобулин на жена с резус фактор отрицателен, дала живот на бебе с резус фактор положителен.

Контрольорите установили още, че в болницата в Търговище не са записани отчетени към касата изследвания на кръв на пациенти. А в здравното заведение в Омуртаг въобще липсвали доказателства, че са правени лабораторни изследвания на няколко пациенти.

Същите нарушения са открити в болницата "Събо Николов" в Панагюрище, в университетската болница в Плевен, в многопрофилната в Белене и в столичната Втора градска. В последната, както и в ямболската "Св. Иван Рилски", в досиетата на болни не са открити задължителни за състоянието им изследвания за сифилис.

При 3 ехографии, направени в карловската болница, инспекторите забелязали, че датата им в журнала не съвпада с тези от апаратната.