Варненският депутат Емил Радев отива в БОРКОР

Мисия Варна

13-11-2012, 00:19

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той ще наследи бившия вече председател на комисията по вътрешна сигурност и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов като представител на парламента

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев най-вероятно ще наследи бившия вече председател на комисията по вътрешна сигурност и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов като представител на парламента в БОРКОР, твърди “Труд”.

Анастасов освободи поста, след като преди 10 дни бе избран за конституционен съдия от квотата на Народното събрание.

Варненският юрист Емил Радев бе и сред най-спряганите имена за шеф на вътрешната комисия в парламента наред с досегашния зам.-председател на комисията Красимир Ципов.

В крайна сметка именно Ципов ще наследи шефското място в една от най-важните парламентарни комисии, а негов заместник става депутатът от Русе, бивш шеф на полицията в крайдунавския град, Пламен Нунев.

В същата комисия влиза още един депутат от ГЕРБ - бившият шеф на полицията в Добрич Румен Иванов. Така депутатите с картончета за принадлежност към бившата ДС в комисията с него стават двама - другият е Павел Димитров от Варна.

Миналия четвъртък е входирано проекторешение за промяна в състава на комисията по вътрешна сигурност. Любопитна подробност е, че трите предложения за промяна в състава на комисията са направени в един документ, т.е. те ще бъдат гласувани анблок.
От ГЕРБ се презастраховат, че ще стане скандал с влизането на още един бивш служител на ДС в комисията, коментираха запознати от БСП.
Гласуването предстои в сряда.