Симеон Варчев: Очаквам тежък мач срещу Рилецо

Варчев коментира ситуацията с гръцкия център Йоргос Галиотос, с когото клубът беше пред раздяла

Генералният мениджър на баскетболния Черно море - Порт Варна Симеон Варчев очаква в неделя много оспорван мач с тима на Рилски спортист, но варненци трябва да излязат крайни победители и да продължат израстването си. Той не скри, че в последно време сблъсъците между двата тима крият повече заряд, но и припомни: “Ние сме ги побеждавали повече в Самоков, а те нас повече във Варна",  каза Варчев пред bgbasket.com.
Варчев смята, че срещата между двата тима в рамките на турнира в Стара Загора, когато варненци паднаха много лошо, не бива да е мерило, тъй като е била по време на подготовката:
“Ние бяхме в един особен период тогава. Не се представихме добре, играхме посредствено, да не кажа лошо. Но това беше в момент на подготовка, сега сме в съвсем друга фаза и срещата ще бъде съвсем различна”, убеден е треньор №1 на Варна за XX век.

Симеон Варчев коментира и ситуацията с гръцкия център Йоргос Галиотос, с когото клубът беше пред раздяла, но представянето му в Плевен промени засега съдбата му. „Той направи добър мач в Плевен, но не е надминал себе си. Това е едно много талантливо момче, високо, има техника, но не проявява достатъчно характер. Критиките към него изиграха своята важна роля. Пак ще повторя, онова което казах за него миналата седмица - „Или ще спазва нашите правила или си взема шапката и си заминава“. Засега ги спазва”, коментира Варчев.
Той не пропусна да призове и феновете на баскетбола да присъстват на мача в неделя и да подкрепят отбора в неговото израстване. Двубоят е с начален час 17.00 в зала "Конгресна" в ДКС във Варна.