Делото на Славков отива към края си

Иван Славков обвини Веско Жеков и Близнаците за делото срещу него

Исканията на подсъдимите по делото на Иван Славков да кажат последни думи преди пледоариите изпълни днес Варненският окръжен съд. 

Координаторът на ГОРД и бивш общински съветник Иван Славков разказа биографията си и къде пътищата му са се пресичали с Веселин Жеков, който е свидетел в процеса и осъден след постигнато споразумение. Разказът започна с това, че са били заедно в Механонотехникума във Варна и във Военното училище във Велико Търново. После Славков разказа с подробности за конфликтите си с Жеков и посочи доколко изобщо е имал контакти с него.

Той говори и за това, как през 2001 г. Жеков е поръчал да взривят БМВ-то му. Бившият спораджия Жеков през 2007 г. е самоинсценирал и бомбен атентат срещу себе си, за да навреди на Славков, каза още подсъдимият. 

Бившият общински съветник посочи, че от години не поддържа никави взаимоотношения с Жеков. Славков подчерта, че бизнесът му е бил чист и не е бил в комбинация с бившия му колега от военното училище и СПООР в МВР – Варна. Координаторът на ГОРД е категоричен, че е бил натопен както от Жеков, така и от двамата братя Близнаците Светлин и Красен Иванови. 

Защитната теза на Славков включи оборването на обвинението за това, че е бил ръководител на въоръжена група. По думите му намереното край Аксаково оръжие, което според прокуратурата е било на групата, е било заровено там нарочно от Близнаците. През следващите два дни ще започнат да звучат пледоариите на адвокатите.

Соченият за ръководител на организирана престъпна група Иван Славков прекара в ареста близо 4 години , без влязла в сила присъда. Бившият президент на футболен клуб "Спартак"  е подсъдим заедно със Свилен Николов, Пейчо Пеев, Николай Хаджимихалев-Найка и Янко Колев-Каратиста.