Репортер на VarnaUtre с номинация за Студент на годината

Животът

29-11-2012, 01:52

Снимка:

в. сТУденти

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ивелина Вълчева учи в Техническия университет, доброволец е и главен редактор на вестник "сТУденти"

Репортерът на Varnautre.bg Ивелина Вълчева е кандидат за титлата "Студент на годината". Победителите в различните категории на VІ-тото поредно издание на Националния приз ще станат ясни по време на официална церемония в София на 4 декември.

Ивелина е студентка в 4 курс в Техническия университет във Варна, но ще се състезава в категория Социални, стопански и правни науки, тъй като учи Социален мениджмънт. Нейни конкуренти са още 20 студенти от цялата страна. Ивелина е на 23 години. Тя спечели номинацията на колегите си, на Студентския съвет и най-накрая на националното жури с отличния си успех (5,92), активната си дейност като доброволец, с научната си търсения и с успехите на вестник "сТУденти", на който е главен редактор. От началото на лятото Ивелина е и част от екипа на Varnautre.bg.

Тя заминава за столицата заедно с другите 6 номинирани варненски студенти: Евгени Ангелов и Несин Чуфадарот от Икономическия университет, Мила Пенева от Морското училище, Саня Ковачева - архитектура, ВСУ, Павел Иванов - "Хореографска режисура на танцов спектакъл и артмениджмънт", ВСУ, и Драгомир Балинов - третокурсник в специалност "Компютърни системи и технологии" на Технически университет-Варна с успех 6,00.

Всеки от тях ще се състезава в различна категория.

Националният приз „Студент на годината” е учреден през 2006 година. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост. Номинираните трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.
В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.
Жури от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо десет награди в различните сфери на класификатора: Педагогически науки, хуманитарни науки, Социални, стопански и правни науки, Природни науки, математика и информатика, Технически науки, Аграрни науики и ветеринарна медицина, Здравеопазване, Спорт, Изкуство, Сигурност и отбрана. Освен това ще бъде връчена и награда за най-добър чуждестранен студент в България, както и големият приз -Студент на годината 2012.
Журито ще избере победителя "Студент на годината" в Република България за 2012 г. сред десетте спечелили в различните области на науката.