Стоичков посрещнат с червен килим на ст. "Спартак"

Третират Камата подобаващо, той не стъпва отгоре

Варна се оказа най-гостоприемният град за Христо Стоичков. Легендата на българския футбол получи страхотно признание на стадион "Спартак". Пред резервната скамейка на Литекс бе поставен червен персийски килим, което е символ на огромно уважение и в световен мащаб се прави за хора от огромна значимост.

Репортер на Varnautre.bg разбра, че Христо Стоичков е научил за намерението на домакините от Спартак още преди мача. Той се обадил на спортния директор Румен Димов и се пошегувал, че трябва да му сложат червен килим от тунела до резервната скамейка. В Спартак обаче взели друго решение. Стоичков все пак се впечатли от килимчето, върху което упорито не поиска да стъпи за да не изцапа.

Откакто е треньор на Литекс, Христо Стоичков е посрещнат с респект и уважение на всеки български стадион. Единствено изключение направи гостуването на "Герена", където феновете на Левски бяха подготвили транспаранти против Стоичков, както и го псуваха през целия двубой.

Предполагам, че килимчето е защото съм почетен гражданин на Варна. Винаги, когато съм идвал в морската столица съм изпитвал сантименти към града. Имам големи приятели тук във Варна, това са хора като Иван Петров и Милен Бакърджиев. Срещам се с тях, когато съм в града“, каза Христо Стоичков.