Мобилният телефон – всеки разговор е риск за здравето

Новините

04-12-2012, 06:36

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За вредите от личното ни преносимо електромагнитно поле

Парите и документите, ключовете и телефонът са в чантата – можем да излезем спокойно от къщи. Ежедневието ни в по-голямата си част е невъзможно без тези предмети. За жалост един от тях е вредител под прикритие, предупреждава az-genata.
Въпреки че няма официални доказателства, съществува реален риск мобилните телефони, използвани в продължение на известен период от време, да са причина за ракови заболявания. За да се предотвратят подобни заболявания и здравословни проблеми като цяло, се препоръчва следването на следните съвети, които са плод на много изследвания и синтезират препоръките на експертите.
1. Не позволявайте на деца да използват мобилни телефони освен по спешност. Органите на подрастващите са в процес на растеж и развитие и се влияят силно при излагане на електромагнитни полета.
2. Старайте се да държите мобилния телефон колкото се може по-далеч от тялото си. Използвайте слушалки, хендсфри или bluetooth устройства. Благодарение на тях намалява драстично амплитудата на магнитното поле, което възпроизвежда телефонът.
3. Мобилният телефон излъчва електромагнитни вълни дори когато не го ползваме. Затова не го оставяйте в близост до тялото си, на нощното шкафче или под възглавницата или просто го превключете на режим „полет“, за да прекъснете излъчванията.
4. Ограничавайте времетраенето на разговорите. Нека не са по-дълги от няколко минути. В противен случай използвайте стационарен телефон.
5. Изчаквайте събеседникът ви да вдигне телефона си и тогава долепете своя до ухото си. Сменяйте през определен период от време страната, на която държите телефона си, за да разпределите облъчването.
6. При слаб сигнал или движение с висока скорост, избягвайте да използвате мобилния си телефон, защото точно тогава мощността му се увеличава заради опитите да се свърже с мрежата.
7. Когато е възможно информацията, която искате да предадете, да се събере в SMS, предпочетете именно текстовото съобщение.
8. Грижете се и за останалите. Провеждането на разговор по мобилния телефон, където има много хора, е вредно не само за вас, но и за тях.
Какво би си помислил съвременният човек? – „Един живот живея, за кога да се пестя?“ Факт, влиянието от електромагнитните полета, на които сме изложени чрез мобилните си телефони, се наслагва постоянно и се изразява в един неопределен бъдещ момент. Характерно за нас, българите, е, че търсим решение на налични проблеми, а не се замисляме за начините, по които можем да предотвратим евентуални усложнения. Ако се вслушате дори само в една от по-горе споменатите препоръки, ще запазите не само собственото, но и чуждото здраве.