Туристите във Варна и Кюстендил със смартфони

Новините

06-12-2012, 06:43

Снимка:

в-к "Стандарт"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от вестник "Стандарт" на 6 декември

Туристите ще се ориентират в забележителностите на Варна и Кюстендил със смартфони  с информация на видео и звук. Това предвижда проектът „GROW MOBILE”, финансиран директно от Европейската комисия в размер на над 500 000 евро.
Община Варна и областна управа в Кюстендил са партньори с Дармщат и Лайпциг, Германия и с регионалната агенция за икономическо развитие Меджимурие,Хърватска. По проекта  се предвижда разработването на атрактивни и персонализирани пакети за укикенда ,за бизнеспътувания, които да увеличат броя на туристите и сезона по морето.
За Кюстендил намеренията са в посока на селския туризъм и навсякъде да се подобри качеството на гостроприемството, нас, посочи Боян Милушев, парламентарен секретар на Министерството на културата.
„Европа не се разраства по отношение на производството ,защото има голяма конкуренция от Америка и Азия,за това се съсредоточава върху услугите и тяхното качествено предлагане”, каза д-р х.к. Волфганг Книйски, председател на INI –Novation,Германия.
Във Варна има 78 хотела с 4270 легла, а в курортите край нея общо 158 хотела с над 37 300 легла.Но през зимата тази база, в която има инвестиции, остава празна, посочи зам.-кметът на общината доц. д-р Христо Бозов. За месеците извън морския сезон се обмислят пакети от 300-400 евро със самолетните билети, за да се привличат туристи. Варна започва да прави фестивали извън лятото и началото се поставя с рибния за Никулден. Замисля се и круизна линия от Истанбул –Сочи –Констанца  и Варна.