Шефове возят служителите си с европари

Мисия Варна

06-12-2012, 10:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Това предвижда новата схема "На път" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси"

Работодателите могат да получат от 20 000 до 390 000 лв. безвъзмездна финансова помощ, за да осигурят организиран транспорт на работниците си, които живеят в друго населено място. Това предвижда новата схема "На път" по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", която  стартира официално. По програмата за срок до 12 месеца се покриват разходите за служебен превоз от и до работното място на служители, които живеят на разстояние до 100 километра от предприятието, съобщават от Областния информационен център във Варна. От "На път" може да се възползва и туристическият бранш, който има възможност да осигури по схемата превоз на служители до курортните комплекси. 

Общият бюджет на процедурата е 20,4 млн. лв. Работодателят може да организира сам транспорта на служителите си или да наеме външен превозвач. Покриват се разходи за превоз на пътници с автобуси и леки автомобили в размер до 65 стотинки на километър за едно превозно средство, независимо от броя на пътуващите в него. Финансират се разходите за гориво, заплати и осигуровки на шофьорите. По програмата не се изисква съфинансиране от страна на кандидата. Допустимо е партньорство с друг работодател.

Крайният срок за кандидатстване е 8 февруари 2013 г. Проектните предложения се подават на хартиен носител в Бюрата по труда в областните градове по място на изпълнение на проекта или по електронен път чрез модула за електронни услуги на Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН) на адрес https://eumis.government.bg