Испанци напират да строят паркинг под Катедралата

Мисия Варна

06-12-2012, 13:48

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Консорциум добре познат в Латинска Америка търси одобрение от местната власт, за да построи паркинг

Консорциум Assignia - Infraestructuras е изявил желание да строи подземни паркинги във Варна. От компанията са изпратили писмо с инвестиционно намерение до кмета Кирил Йорданов, което съветниците от комисията по архитектура изслушаха за сведение. Консорциумът е предложил да вдигне подземен многоетажен паркинг до Катедралата. Като възможности за строителство са посочени бул. "Мария Луиза", бул."Владислав Варненчик" и/или бул. "Христо Ботев", както и/или под градинките и пешеходните зони на посоченините райони. 

Преди да потърсят финансиране на проекта, от консорциума искат да получат официално одобрение от местната власт, както и конкретно да им бъде посочено на кой терен от изброените ще може да се строи. На ниво идеен проект паркингът ще бъде за най-малко 400 коли.

За да го построи, фирмата ще ползва програма Джесика, която представлява нисколихвен кредит за проекти на базата на публично-частно партньорство.   

Assignia - Infraestructuras е компания майка на голяма международна група за строителство ESSENTIUM с над 30 години опит и със седалище в Испания и широко присъствие в Латинска Америка. Строила е болници в Мексико и инфраструктурни обекти в Мароко, Колумбия, Доминиканската република, Венецуела. Наскоро е било възложено на компанията да изгради и 67 км железопътна линия в Индия.