Антоанета Хинева поема инспектората по образование във Варна

Директорът на ОУ "Д. Чинтулов" Веселин Михалев се размина с поста на финалната права

Антоанета Хинева от Математическа гимназия поема от утре Регионалния инспекторат по обраованието във Варна, научи Varnautre. След дълги задкулисни битки за шефския стол тя успя да пребори на финалната права досегашния фаворит за поста Веселин Михалев, директор на ОУ ”Добри Чинтулов”. Ползващият се с благоволението на областния управител и бивш зам.-кмет по образованието Коста Базитов кандидат, бе надвит заради неправилното си политическо членство - в партията „България на гражданите” на Меглена Кунева. От ГЕРБ не могли да се примирят с това пристрастие на Михалев и залагат на Хинева, въпреки че засега тя все още не е член на управляващата партия.
40-годишната химичка от Математическа гимназия - Хинева, е родом от Дългопол и освен учителски стаж има двугодишен опит и в инспектората като експерт по природни науки.  Тя ще замени на поста Йорданка Атанасова, която успя за времето си като шеф на инспектората да загуби доверие и сред политическите си благодетели, и сред колегията.
Утре сутринта Хинева трябва да бъде представена на бившите си колеги вече като техен шеф от областния управител Коста Базитов. Най-вероятно обаче той ще изпрати свой починен да свърши това предвид предпочитанията му към школския директор.