Коледа на колела празнуват велосипедистите

Животът

13-12-2012, 14:03

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Варна за първи път се включва в инициативата Коледа на колела

Инициативата има шестгодишна традиция в София, а тази година в нея ще се включат и други градове, сред които и Варна. Организатор в морската столица е Велоклуб Устрем.

Холандският посланик в България Карел ван Кестерен също е сред ентусиастите, които ще участват в Коледа на колела. Организаторите на събитието сдружение Велоеволюция и сдружение Велоразходка канят всички, които не се страхуват от снега и студа, до покарат колело из снежната столица.

Велоентусиастите се събират на 16 декември  в 11:00 часа пред пилоните на НДК. Те приканват всички, които искат да се забавляват предколедно с колелета, да дойдат с коледни костюми и много настроение. Организаторите ще подготвят сладки курабийки и топъл чай. И за да е още по-весело, ще раздават коледни велосипедни късметчета. Всеки е добър дошъл да се включи със свои сладки и късмети.

Маршрутът на Коледа на колела 2012 ще премина през няколко софийски улици, като ще спира на места с велосипеден "привкус", носейки много коледно настроение, усмивки и добри пожелания. Децата и за тези, които не се осмеляват да покарат из снежна София, могат да се забавляват с велофайтон. 

Програмата във Варна също е предвидена за 16 декември.