Изящна фигура след празниците

Животът

27-12-2012, 10:40

Автор:

Ивелина Вълчева

Всичко от Автора

Да си върнем фигурата след обилната трапеза

Всички обичаме празниците. Получаваме подаръци, срещаме се с роднини и близки хора и хапваме вкусотийки. Но никой не обича следпразничното си тегло, което с месеци не може да редуцира. Всъщност не е толкова трудно да си върнем обичайните килограми, които сме поддържали преди божествените ястия по Коледа. Не е нужно да гладуваме или да се подчиняваме на диети, а само да спазваме няколко лесни съвета.

Едно от най-съществените неща, които трябва да направите е да пиете вода. Не е страшно, нали? Пийте колкото се може повече вода - минимум 2 литра на ден. Задължително изпийте и половин чаша вода преди всяко хранене. За предпочитане е водата да не бъде от чешмата.

Между основните хранения, ако огладнеете може да хапнете 20 грама ядки- приблизително една шепа, кисело мляко или някакъв плод. 

Намалете солта. Тя задържа вода в тялото и образува целулит. Заменете обикновената сол с хималайска. 

Приемайте повече пресни плодове и зеленчуци през деня. А за вечеря може да си приготвите задушени зеленчуци.

И не на последно място - отделяйте време на храната, уважавайте я. Хранете се бавно, дъвчете добре, слагайте всяко ястие в чиния, не яжте направо от тавата. Декорирайте порциите си, превърнете всяко хранене в изящно изкуство, за да имате изящна фигура.